bantb

Догодина с „Красавицата и Звяра“ по телевизията

Нов опит за екранизиране на класическата приказка.

Изображение с име: bellaОт телевизията АВС излязоха с изявление, че от следващия сезон ще можем да наблюдаваме в ефира им сериал по „Красавицата и Звяра“, който ще се развива в наше време. Написана от създателя на „Джерико“ Джонатан Стайнберг, драмата е описана като епично фентъзи преобразяване на класическата приказка за Красавицата и Звяра. Стейнберг също така ще продуцира сериала заедно с Гари Фледър и Мари Бет Базил. Името на Стайнберг можем да свържем и със сериала „Human Target“.

Новината е малко странна, тъй като от тази есен по АВС ще се завърти драмата с приказни елементи „Once Upon A Time„. Още миналата година видяхме, че точно тази телевизия не тачи сериалите от жанра и оцеляването на два с една и съща тематика изглежда доста нереално. Означава ли тази новина, че АВС вече са се отказали от „Once Upon A Time“ и търсят негов заместник още преди да сме видяли първата му серия, която ще се излъчи на 23 Октомври?

С интерес ще наблюдаваме решението на телевизията. Може би пък качеството и надеждите им за  „Once Upon A Time“ са подтикнали към разширяване на приказно-фантастичния асортимент и ABC ще покаже повече благослонност към двата сериала, стига все пак да си изпълнят рейтинговите цели. Все пак „Красавицата и Звяра“, Снежанка, Чаровния Принц, Злата Царица и всички други приказни герои имат безброй фенове по цял свят. Може би продуцентите са решили, че са намерили новата златна мина тип вампири, върколаци и зомбита, като пренасят така познатите ни и любими герои в наше време и просто се подсигуряват с нови доходоносни продукти.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата