Форуми Книгите

Какво четете в момента?

 • Автор
  Публикации
 • #24553
  Мира
  Мира
  Отговорник
  100 отговора

  Споделете какво четете в момента и дали ви харесва. Така ще можем по-добре да се ориентираме, когато си търсим ново книжле 🙂 .
  Преди няколко часа привърших „Отвъд Безмълвната Планета“ на К. С. Луис и книгата имаше някои доста добри попадения. Сега започнах „Зеленият Път“ на Кинг и много ми пречи, че съм гледала филма – все ми изникват някакви картини от него и ми пречат с четенето. Обаче ще я довърша да видя разликите и приликите.

  #24664

  Влади Неколов
  Участник
  3 отговора

  Аз сега съм се заел с „Игрите на глада“ на Сюзан Колинс, защото чух доста добри отзиви. За един ден я преполових – уникално лека е за четене, въобще съм доста впечатлен засега, така че я препоръчвам на всеки 🙂

  #24665
  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  за да си почина малко от Азимов, започнах „Не пипай тази книга“ на Ян Ван Хелсинг – то си е научна фантастика;) До средата съм, и ми е сравнително интересно, макар че много от нещата не са оригинални, а преписани от други автори.

  #24666
  Мира
  Мира
  Отговорник
  100 отговора

  Приключих „Зеления Път“ и силно препоръчвам. Книгата е по-скоро емоционално четиво и много лесно се чете. По препоръка на Влади започвам Игрите, защото от доста време си чакат реда.
  П.П „Не пипай тази книга“ съм я виждала някъде по библиотечките, но до сега не ми е хващала вниманието. Останала съм с впечатление, че е за „големите конспирации“ или нещо от този сорт. Ако си струва непременно пиши.

  #24668
  Мира
  Мира
  Отговорник
  100 отговора

  Прочетох книгата и утре определено ще ходя да си търся следващите части. Много готина приключенска книжка. Малко ми е странно лицето от което е написана – първо лице от трето лице? 😀 Единствено времето не ми хареса. Понякога обърква доста не е стандартното време използвано за книга сегашно време. Интересно ще ми е да погледна оригинала как е написан. С този превод ми се струва, че ще е на сегашно продължително.

  #24669

  Влади Неколов
  Участник
  3 отговора

  Радвам се, че ти е харесала – определено се чете на един дъх! 🙂 Иначе, права си, и аз не обичам много книги от първо лице, сегашно време, но този начин на писане явно става все по-популярен напоследък, защото много скоро пак четох една, написана така – „Преди да умра“ на Джени Даунам. Ще свикнем, къде ше ходим! 🙂 А оригинала е написан в сегашно просто. 😉

  #24670

  desis
  Участник
  9 отговора

  Дали някой е чел разказа на Робърт Шекли „Абсолютна защита“? Не съм го срещала напоследък и не знам в кой от сборниците с разкази може да е включен. Спомням си го от вестник „Орбита“ преди има-няма 20 години, а ми се ще отново да си го припомня. Доколкото се сещам, се разказваше за някакъв газ номер 40, предизвикващ халюцинации, които мозъкът приема за реалност.

  #24671

  desis
  Участник
  9 отговора

  Наскоро бях подхванала „Търсене на целта“ на Борис Стругацки, но на шейсет и някоя си страница се отказах. Някак си историите за Втората световна ми идват в повече. Мой познат обаче ме насочи към книга на нов БГ автор – Лабиринтът на Кулдрич. Похвали я като страшно интересна, но за съжаление я има само като електронна книга в сайта на biblio.bg, а аз предпочитам книгите на хартиен носител. Не съм сигурна дали „Игрите на глада“ ще ми допадне. Чете ми се нещо ново и свежо, както petia84, да си почина от препрочитането на Азимов и компания, но задължително да бъде научна фантастика.

  #24672
  Мира
  Мира
  Отговорник
  100 отговора

  @desis Не намерих разказа на Шекли, но мога да ти препоръчам Лукяненко – на мен лично много ми допада. Най-научно фантастичните му книги за мен са „Студени играчки са звездите“ и „Спектър“, но може да пробваш и „Лабиринтът на Отраженията“, ако харесваш киберпънка. В момента се сещам и за „Войната на Старците“ на Джон Сказли и „Ускорение“ на Робърт Уилсън – доста са добри и се четат на един дъх.

  #24676

  desis
  Участник
  9 отговора

  Да си призная нищо не съм чела от Лукяненко. Инфодар, мисля, бяха издали негови книги. Ще пробвам като за начало със „Спектър“. Анотацията на романа ми изглежда интересна.

  #24678

  desis
  Участник
  9 отговора

  Стигнах до четвърта глава на „Спектър“ и спрях. Като се замисля за детективи и фантастика, и все се сещам за „Луните на Юпитер“, „Голото слънце“, „Космически течения“, „Стоманените пещери“ и други подобни. Може би затова спрях тази. Ще пробвам с „Ускорение“ на Робърт Уилсън.

  #24679
  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  почти завърших „Не пипай тази книга“ – нямах много време, а и става все по-безинтересна. Честно казано съм разочарована – очаквах нещо провокативно и ново, а се оказа, че авторът само повтаря каквото е чел на други места и си вади разни изводи (в същото време твърди, че всичко написано е резултат от личен опит). В началото наистина има научно-фантастични елементи (според Ян Ван Хелсинг илюминатите, които управляват задкулисно света, поддържат активна връзка с рептилоидни и елфоподобни извънземни, които на свой ред управляват тях. Знам как звучи, но това е сериозно твърдение.), от втората половина нататък – от конспирации и мистерии, минава към ню-ейдж, и то от досадния тип.. Мисля като я довърша, да напиша едно по-подробно мнение като коментар след книгата в Читанка (от където я изтеглих) – просто не мога да се сдържа пред някои от написаните глупости;))

  #24681
  Мира
  Мира
  Отговорник
  100 отговора

  Завърших и другите две книги от „Игрите на Глада“ и си признавам, че ми харесаха. Започна да ме притеснява филма, защото смятам, че ще наблегнат на тийн драмите от колкото на бунта и революцията. Най-близкото нещо като атмосфера, за което се сещам е „В като Вендета“. Също най-накрая прочетох и „Аномалия“ на Людмила Филипова. Не виждам какво толкова я плюят тази книга. За мен една книга е хубава, ако успее да задържи интереса ми и „Аномалия“-та го направи. Не може да се каже, че е някакъв шедьовър, но не е и боклука, за които се опитват да я изкарат. В момента съм прочела няколко глави от „Проходът“ на Джъстин Кронин и за сега е нещо като увод в историята – чакам да се случи голямата случка :D. Книгата е доста обемна и съм в самото начало и за сега нямам забележки. Стивън Кинг го е обявил за една от най-добрите книги на 2010, тъй че ще се чете 🙂

  #24696
  Петър Атанасов
  Петър Атанасов
  Отговорник
  135 отговора

  „Ние, боговете“ на Бернар Вербер. Уникално добра книга! Скоро ще напиша ревю, но наистина това е най-увлекателната книга, която съм чел, откакто започнах да работя по сайта 🙂

  #24697
  Мира
  Мира
  Отговорник
  100 отговора

  Наближам края на „The Omen Machine“ на Тери Гудкайнд и все още чакам нещо да се случи. Доста съм разочарована от новата книга. Честно казано представлява едни уникално големи разтягания на локуми. Аз съм достатъчно зарибена, за да си призная, че каквито и глупости да пише Гудкайнд, стига да включват Калан, Ричард и Кара ще си ги купувам, но наистина исках нещо по-интересно.

 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.