Отговори

 • Автор
  Публикации
 • в отговор на: Killjoys или Dark Matter? #37309
  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  Този път стана – преди няколко часа не можех да напиша коментар. Както казах – харесвам и двата сериала – Тъмна материя има няколко сюжетни линии, които са ми интересни : Мистерията около създаването на 2-ра; отмъщението на 4-ти (ще е глупаво ако накрая остави брат си на престола – той очевидно е мухльо); тайната на 6-ти (във връзка със събитията от финала); устройството за прескачане между измеренията на 5-та. По-малко ме интересува иторията с убийството на жената на 1-ви, но все пак ми е любопитно. И в крайна сметка, кой е отговорен за изтриването на спомените им и каква е била целта му – може да е 6-ти, но може и да се окаже, че е някой съвсем друг.
  В Килджойс харесвам динамиката и разнообразието от светове. Персонажите са симпатични. Там също има интрига, но може би ако позабавят малко темпото, качеството на сериала ще се вдигне значително. Определено си личи, че са вложени повече средства, отколкото в Тъмна материя.
  Не би било зле ако телевизията реши да не си губи повече времето с Дифайънс и разпредели средствата, похарчени за него между двата нови сериала. 🙂

  в отговор на: "Доктор Кой" 8 – Един въпрос: #37303
  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  😀 Оригинална е; но присъствието и не е ли намек, че и Докторът може скоро да си смени пола? И тогава ще му казват Докторката (както Миси е Мistress – т.е. Господарката)?..

  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  Сетих се за „Странното завръщане на Диана Саласар“ – хем е пример за приятен сапунен сериал с фантастични елементи (очевидно не е англоезичен), хем за отвратителен финал – 99% от сюжета е сън/видение.

  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  Смътно си спомням, че като малка гледах един френски сериал по Дюма (беше за френската революция и един от главните герои беше граф Калиосто(или Сен Жермен), който предизвикваше видения и правеше магии) – харесваше ми много, но дори не мога да си спомня името, за да го потърся и да го гледам пак… (като се опитам да търся по ключови думи в Гугъл, ми излизат някакви руски сериали)

  (допълвам си коментара) След като потърсих по-упорито из нета, съм почти сигурна, че сериалът, който споменах по-горе е „Графиня Дьо Шарни“, а магьосникът е Балзамо (граф дьо Калиостро). Има съвсем малко фантастични елементи (но ги има).

  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  Аз, както споменах, харесвам финалите на БЗГ и Изгубени. Допадат ми и на „Експериментът“, „Еврика“ (макар и доста пришпорен от обстоятелствата). Харесвах много „На гости на третата планета“, но очаквах, че Дик и учителката ще се оженят и за мен беше разочарование, че така и не се случи (в крайна сметка командирът им се ожени за дъщерята на хазайката, ако помня добре).
  Не харесвам края на „Мерлин“ – гледала съм само откъслечно (когато хвана нещо по телевизията), но последният епизод беше ужасен. Не харесвам и последния епизод на „Герои“ – знам, че ще има продължение, в което вероятно ще си представим, че събитията от този финал никога не са се случили, въпреки това го мразя. Между другото, (ако си спомням правилно) когато е сниман последният епизод на „Герои“, режисьорите са знаели, че сериалът няма да бъде подновен, така че той е замислен именно като финал. Финалът на „Стар Трек:Следващо поколение“ не е чак ужасен, но е някаква бъркотия (мисля, че беше за алтернативно бъдеще). Финалът на „Алф“ беше неочаквано неприятен; филмът, който е сниман след това не подобрява нещата – макар да е положителен, не участва нито един от актьорите от сериала..
  Не ми допадна и края на „Хранилище 13“, но не съм очаквала много от този сериал, така че е все едно 🙂

  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  „Десетото кралство“ (затворен един сезон; пише, че е мини сериал, но според мен са били готови да го подновят, ако рейтингът позволи) е англоезичен, но е копродукция на САЩ, Великобритания и Германия. Поредицата филми за Фантагиро (Италиански) в началото беше интересна, но последният филм е пълен боклук (страшно ми напомня за „Имало едно време“ по влошаването на качеството, а първият – по сюжета и пълничката Снежанка). „Майсторът и Маргарита“ (предпочитам книгата) ми харесва доста. Шведският за роботите не е лош, но признавам, че още не съм изгледала всички серии. За сега се сещам само тези – странно, сигурна съм, че съм гледала повече неамерикански фантастични сериали… „Тайнствените златни градове“(май беше френски) е много добър сериал, но е анимация – предполагам, че няма да искаш да го включиш.

  в отговор на: Давайте идеи за класации #35507
  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  Може да се направи и класация за сериали по книги – очевидно Троновете, разните по Стивън Кинг… В момента вървят няколко нови – „Стоте“, „Уейуърд Пайнс“, този за Норъл и Стрейндж (пилотният не беше лош).

  в отговор на: Давайте идеи за класации #35488
  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  Сайтът Ролинг стоун пусна интересна класация преди няколко дни – http://www.rollingstone.com/tv/lists/end-game-tvs-best-and-worst-series-finales-20150512 (най-добрите и най-лоши финали с включени клипове на самите финали). Има и няколко фантастики – БЗГ при най-добрите и Лост при най-лошите (аз харесвам и двата). Може да се направи такава класация само за фантастики – примерно 5 добри и 5 лоши (може и повече – до топ 10, мисля, че има за какво да се пише).

  в отговор на: Кой сериал гледате в момента? #35017
  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  По случай Великден (и това, че за момента спрях да гледам някои от сериалите си, защото ме е яд на тях…) започнах A.D. The Bible Continues. Всъщност първият епизод е изненадващо приятен, като за нещо толкова познато и предъвквано. Има доста фентъзи – направо си е за каталога на сайта 🙂

  в отговор на: Утопия #34134
  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  Преди време писах ревю на Героите умират на Стоувър – много е различна от книгите на Егмонт, има повече насилие и всъщност никой не спасява света, но антиутопичното общество е много интересно представено. Сега ще започна втората – надявам се (отчасти заради резюмето) в сюжета да е развита темата за обществото на бъдещето (не на Одвъдие) и да настъпят някакви конструктивни промени 🙂

  в отговор на: Утопия #34098
  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  От класиките „1984“ и „Играта на Ендър“, от по-новите „Кралска битка“(но съм сигурна дали е превеждана на български – май не), „Изборът“ също се води антиутопия, но е много мека и момичешка. Постапокалиптични има доста, но не знам до колко са добри…

  в отговор на: Топ сериали на 21 век #33955
  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  Жалко е, че гласовете от Бг не се броят – сега Амазон са пуснали пилотен епизод на „Човекът във високия замък“, който по някакъв начин напомня последния сезон на Експеримента – има (или ще има) две вселени и не е точно по книгата, в която (както разбрах – не съм я чела) фантастичният елемент не е силно застъпен. Ако пилотният епизод бъде посрещнат положително от зрителите, ще има и сериал догодина. Можеше да му ударим едно рамо, но на сайта им май може да се гледа само от САЩ, Великобритания и Германия – предполагам, че ревюта и коментари от други локации няма да се приемат добре, след като очевидно хората са гледали от торент.

  в отговор на: Топ сериали на 21 век #33882
  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  И аз харесвам Кухня, но не го посочих, понеже не е фантастика – иначе можеше да включа и Хаус, и Шерлок (може би не в топ 3, но поне в топ 5 на любими сериали от 21-ви век) 🙂

  в отговор на: Топ сериали на 21 век #33851
  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  Изгубени – 3
  Бойна звезда Галактика – 2
  Имам проблем с третото място – искам да е приключил сериал, за да съм сигурна, че не ме е разочаровал, но не мога да се сетя за относително нова (и завършена) фантастика, която да ми харесва толкова, че да я сложа в своя топ 3, освен вече изброените. Единственият, който ми идва наум е:
  Аватар: Последният повелител на въздуха – 1,
  но ако не става, понеже е анимация, и аз съм за Експериментът.

  в отговор на: Игра: Как бихте реагирали ако…? #33643
  Петя Ивайлова
  Петя Ивайлова
  Участник
  121 отговора

  Ще си помисля, че е шега – или някаква много усъвършенствана телефонна измама. Но ще ми бъде много любопитно – бих отишла, но не сама – ще кажа на мои близки или ще се обадя в полицията и ще кажа, че вероятно съм станала жертва на телефонна измама – може да пратят някой да провери какво става.

  Тъй като наскоро гледах „Превъзходство“ и филмът успя да ме подразни силно, имам следния въпрос – на чия страна бихте застанали – на тази на Изкуствения интелект, който иска да промени света към по-добро – лекува всички болести и „поправя“ глобалната екосистема, или на терористите, които убиват в името на „хуманноста“? (въпросът може да звучи малко пристрастно, но в крайна сметка е ясно, че дилемата може да се тълкува по различен начин според личните разбирания на хората)