1 коментар
Attack the Block

А вие как бихте защитили блока си?

Още една извънземна инвазия, този път в южната част на Лондон. Кой друг да защити блока, ако не са кварталните хулигани?

Изображение с име: А вие как бихте защитили блока си?На 13 май тази година Великобритания първа ще види един интересен собствен филм в кината си. Става дума за „Атакувай блока“ (Attack the Block). В него кварталните хулигани от жилищен блок в южен Лондон ще се опитат да спасят дома си от извънземно нашествие. Всички членове на екипа зад филма, включително и актьорите, са абсолютно неизвестни, като изключим, че продуцентите са същите, донесли на публиката за нестандартни филми „Шон от мъртвите“ (Shaun of the Dead, заигравка с името на доста по-известния Dawn of the Dead). И тук нито инвазията, нито героите ще бъдат обикновени – очаквайте много хумор и английски жаргон. Всъщност жаргонът е толкова често употребяван, че ще се правят субтитри за изданието на филма в САЩ, тема, предизвикала буйни дискусии от двете страни на океана.

Все още не е известно кога и дали фимът ще бъде дистрибутиран по българските кина. Имайки предвид предпочитанието ни към американски филми, спецификата и ниския бюджет, може и да не доживеем да го гледаме официално. Но пък вече има интерес към него в България, а като се прибави и наградата на публиката за най-добър филм и изключително позитивните отзиви на критиците от великобритански фестивал за предпремири, може би все пак имаме причина да се надяваме, че и тук ще му се насладим.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата