1 коментар
Falling Skies Logo

Небесата падат на 10 юни

Ноа Уайли от „Спешно отделение“ ще бори извънземни под перото на Стивън Спилбърг и Робърт Родат в нов сериал по TNT.

Изображение с име: Небесата падат на 10 юниВ тежки за жанра времена, когато сериалите с извънземни падат като мухи от ефира („Старгейт: Вселена“ и „Каприка“ са спрени, „Посетителите“ (V), „Необикновеното семейство“ (No Ordinary Family), „Събитието“ (The Event) губят от и без друго скромните си рейтинги, а „Смолвил“ (Smallville) приключва историята си), Стивън Спилбърг хвърля малко цвят в черното бъдеще на феновете. Освен като продуцент на няколко филма, които тепърва ще ни интересуват („Каубои и извънземни“, „Мъже в черно ІІІ“, „Трансформърс: Тъмната страна на луната“ и др.) създателят на „Отвлечени“ (Taken) се завръща към телевизията с цели два сериала.

Единият е „Падащи небеса“ (Falling Skies). Сериалът се концентрира върху последиците от извънземна инвазия, затрила по-голямата част от човечеството. Главният герой е Том Мейсън – бивш колежански преподавател по история, който трябва да приложи знанията си по военна тактика на практика, за да спаси останалите оцелели, да намери третия си син, който е отвлечен от извънземните, и да търси начин за победа над окупаторите, като така отмъсти и за убитата от тях негова жена.

Актьорът, който ще се въплъти в ролята му е Ноа Уайли от „Спешно отделение“ (ER). Бившият телевизионен доктор признава, че се е съгласил на нетипичната за него роля по две причини – от уважение към Стивън Спилбърг, както и за да впечатли 8-годишния си син Оуен. Участието му изисква доста физически усилия, тъй като често му се налага да се бори с извънземни. Ще се включат още Муун Блъдгууд („Терминатор: Спасение“) като Ан Глас, терапевтка, която помага на оцелелите деца да се справят с травмата, Колин Кънингхам („Събирачът“ (The Collector), „Старгейт СГ-1, Атландита, Континуум“, „Шестият ден“ (The 6th Day)) и Уил Патън („Армагедон“), който ще бъде безкомпромисният лидер на съпротивата. Самите извънземни ще са основно 2 вида – паяци и роботи.

Изображение с име: Небесата падат на 10 юниТелевизията, за която се прави сериалът, е TNT, а идеята е на двамата изпълнителни продуценти – Стивън Спилбърг и Робърт Родат (Saving Private Ryan). Самата инвазия ще се покаже съвсем за кратко, в началото на сериала. Така сценаристите искат да демонстрират оригиналност и да се фокусират върху героите от самото начало (вероятно и да спестят немалка сума пари за специални ефекти от вече раздутия бюджет). За да запълнят дупката, създателите са включили сцените още в трейлъра, за да подготвят зрителите, както и са направили сайт, на който член на съпротивата пише в дневника си за дните след инвазията – http://2ndmass.com/ . За съжаление сървърът на сайта не е достатъчно надежден, за да осигурява постоянен достъп, но вероятно ефектът се обяснява с извънземните, които не позволяват на боеца за свобода неограничен интернет.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Първият епизод на научно фантастичната драма „Падащи небеса“ ще бъде излъчен на 10 юни 2011.

Вторият сериал на Спилбърг, който ще ни зарадва още по-скоро, на 23 май, е „Тера нова“ (Terra Nova) или „Новата Земя“. Той се концентрира върху обикновено семейство от 2149 година, транспортирано 85 милиона години в миналото, за да спаси човечеството.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата