Дейвид Тенант става баща

Междувременно дъждът от трейлъри за новия сезон на „Доктор кой“ продължава да се лее из ведро.

Джорджия Мофeт (да не се бърка за роднина на Стивън Мофат), годеницата на Дейвид Тенант, е родила здраво момиченце по-рано тази седмица. Дъщеричката на двамата актьори се казва Оливия. Семействата и на двамата са в еуфория от събитието, включително и бащата на Джорджия – Питър Дейвисън (петият поред актьор, изиграл Доктора от същия сериал), който се радва на запознанството на дъщеря му с Дейвид – „Той е добър човек и много добър Доктор. Радвам се, че Джорджия е намерила щастието с него, защото тя не винаги е имала лесен живот.“

Това е първото дете на Дейвид, но не и на Джорджия – тя има осем-годишен син от предишен брак, на име Тайлър.

Настоящите годеници се запознават на снимачната площадка в четвърти сезон, когато г-ца Мофет гостува в сериала като дъщеря на Тенант. Нищо чудно – тя е с цели 13 години по-млада от него – тя е на 26, а той на 39.

Пожелаваме на двамата успехи в семейния живот и професионалното развитие, а на Оливия – след около 20-тина години да я видим с друга роля в „Доктор кой“ – нищо чудно, като се вземе предвид колко обвързано е и сега семейството със сериала. Между другото, вратичка за завръщане и на двамата все още има – Джени, дъщерята на Доктора, остана жива след края на епизода, а старите Доктори винаги намират начин да се завърнат за някоя епизодична роля дори след регенерацията си.

Междувременно BBC започва вече да се олива с гъделичкане на феновете. И великобританската, и американската телевизия пуснаха по един пълен трейлър за голямото събитие на 23 април – началото на новия сезон. Логично, американският трейлър набляга на първите два епизода, които ще са в Америка, докато трейлърът от Великобритания по-скоро се разтяга равномерно през повечето епизоди. Все повече се набляга на Ривър Сонг (Алекс Кингстън), която явно ще има още по-важна роля този сезон, както и на ужасяващите злодеи, които ни очакват. В задокеанския трейлър се разкрива и друг интересен факт – в сериала ще гостува и Марк Шепърд, изиграл кратки, но важни роли в „Свръхестествено (Supernatural)“ и „Бойна звезда Галактика (Battlestar Galactica)

Наскоро великобританската BBC пусна и кратък уебизод, въвеждащ в шести сезон.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.