Merlin

"Мерлин" гледа към бъдещето

Колин Морган, Ейнджъл Коулби, Кейти МакГрат и Джулиан Мърфи говорят за развитието на хитовия великобритански сериал в бъдеще.

В една от първите ни статии уважихме новината за подновяването на великобританския сериал „Мерлин“ за четвърти сезон. Заснемането му тече още от средата на Март, а новите епизоди ще се излъчат по BBC наесен, вероятно започвайки през Септември или Октомври. 25-годишният Колин Морган, актьорът зад Мерлин, Изображение с име: Colin Morganпотвърждава новината като хвали сценария:

Имам чувството, че за този четвърти сезон, сериалът наистина е намерил мястото си в сърцата на хората. Сценариите за първите три епизода са много вълнуващи. Рицарите на Кръглата Маса са фантастична добавка към сериала. Основата на историята, по която работим, е силно застъпена в легендите и много обичана, затова е чудесно да видим тези икони на телевизионен екран. Нашият сериал винаги е бил за това – да вземем легендите и да ги пресъздадем в различна и неочаквана светлина.

Иначе, мисля, че за всички е ясно, че Камелот го чакат големи промени в бъдеще. Всичко това, което героите натрупаха като опит и бреме, започва да се отразява по-глобално на нещата.

На мен лично ми се иска да започна да показвам и истинските емоции на Мерлин. Във всеки епизод той се справя с някаква голяма опасност и му се налага да изглежда весел и безгрижен, но не това чувства той наистина. Да, би било опасно за комедиен сериал като нашия да започне да показва по-тъмната страна на героите си, но от друга страна публиката ни расте, растат и героите ни, и това трябва да се отрази.

Изображение с име: Angel CoulbyДруга от звездите в сериала, Ейнджъл Коулби, превъплъщаваща се в Гуиневир, загатва, че връзката й с Артур ще се задълбочи в новия сезон:

Гуен очевидно вече не е прислужницата на Моргана. В отсъствието й тя се грижи за Краля. Сближава се с Артур, това се вижда и в края на трети сезон, където те се прегръщат и целуват на публично място, така че определено това няма да отпадне. Сантяго Кабрера обаче ще се завърне и в новия сезон като Ланселот, въпреки ролята си в новия сериал на Fox – „Алкатраз“. Не знам колко ще остане и какво ще стане между него и Гуен, но определено Ланселот се връща. За момента обаче Артур може да е спокоен – героинята ми е концентрирана върху него, защото той винаги е до нея, докато Ланселот постоянно изчезва нанякъде.

Изображение с име: Katie McGrathКейти МакГрат, жената зад Моргана, също се радва на това, което я очаква в новия сезон:

Моргана не е типичната злодейка, тя е просто неразбрана палавница. Тя се бори да възстанови старите традиции в Кралството, когато магията не е била престъпление, бори се да защити тези като нея. Бившата принцеса просто отстоява принципите си, целта й не е просто да върши злини. Въпреки това другите ще я възприемат още по-лошо след нещата, които ще направи в първите два епизода.

Не само, че не ми липсва да играя добрата принцеса Моргана, но и нямах търпение да стигна до лошата бегълка! Ставайки злодейка, тя придобива и нови сили. Отървава се от несигурността си, става по-силна и по-уверена. Моргана е героинята, която се променя най-много от началото на сериала, и е голямо удоволствие да я играеш.

Изображение с име: MerlinМакар и сериалът да е далеч от началото на четвъртия си сезон, продуцентът на „Мерлин“ Джулиан Мърфи гледа още по-далеч в бъдещето и обявява, че вече се говори за петия сезон.

Имаме обща представа какво ще се случи в пети сезон. Винаги сме знаели предварително какво искаме да правим с героите си. В близко бъдеще не планираме да намаляваме количеството герои – всеки от тях има своите фенове и никой не пречи на това, което планираме за следващите епизоди.

Обсъждаме и разклонения на сериала, други гледни точки върху историята. Все още е много рано, всичко е на ниво идеи и мисли, но някои от тях са наистина интересни. Възможно е, след като някой ден завършим „Мерлин“, да направим и анимация по историята.

Междувременно в САЩ върви и тяхната интерпретация на легендата за Крал Артур. Там тя се казва „Камелот“ и върви по Starz. Звездите от „Мерлин“ обаче не се притесняват от конкуренцията, защото американската версия е по-близо до „Игра на тронове“ като атмосфера, поради което не им е пряка конкуренция.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата