3 коментара
Smurfs

25 Юни – световен ден на Смърфовете

В България той ще бъде отбелязан в Дъ Мол и ще помогне за промотирането на новия летен филм с героите от детството ни.

Изображение с име: SmurfsВ събота, 25 Юни 2011 се отбелязва Световният ден на Смърфовете. Датата е избрана в чест на рождението на белгиеца Пейо, създателя на смърфовете. Columbia pictures и Sony Pictures Animation организират различни събития по цял свят, за да отпразнуват събитието. Разбира се, целта е да се промотира игралния филм, който ще излезе по българските кина на 19 Август (20 дни след премиерата в САЩ).

В България също ще има празненство – събитието се организира от Александра Филмс – дистрибутор на филма, в партньорство с УНИЦЕФ България, HP, Henkel, Schleich, Art Aline. Мястото е The Mall на „Цариградско шосе” в София, където на 25-ти от 11.00 до 15.00 ще има смърфоработилница, смърф игри, смърф снимки, рисуване по лица от смърф специалисти, смърф сладоледи и смърф подаръци за победителите. Призовават се посетителите да бъдат облечени в синьо и бяло, като смърфовете, като за първите 100, вписали се в дрескода, ще има награди.

„Не са много героите, които могат да се похвалят с емблематичния статут на смърфовете, които повече от 50 години са неизменна част от световната поп-култура и са любимци на хора от всякакви възрасти,” казва Марк Уайнсток, президента на отдел „Световен маркетинг“ за Сони. „Творението на Пейо издържа теста на времето и няма по-подходящ начин за отбелязване на рождения му ден от това да организираме празненства, обединени около идеята за Световен ден на смърфовете.”

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата