Star Wars

Джордж Лукас иска да прави революция в телевизията…

…като пренесе „Междузвездни войни“ на малкия екран и развие историята с невиждани за сериал специални ефекти.

Изображение с име: star-warsДжордж Лукас, създателят на „Междузвездни войни“, би трябвало да е щастлив човек. Преди повече от 34 години той създава вечната култова класика, която го прави световно известна историческа личност. Това става не без помощта на жена му, но все пак той обира славата. Прави революции в киното и фантастиката. Неугасващата любов на феновете към остарелите ленти го подтикнаха да преработи шестте части в триизмерен формат. Доколко това ще му се отдаде, предстои да видим.

Продуцентът обаче не спира дотук с амбициите си. Една от новите му идеи е, да направи игрален сериал „Междузвездни войни“. Нова, нова, колко пък да е нова – първото споменаване на плановете му е било през не чак толкова близката 2005 година. Реализацията на такъв проект определено ще помогне на неговата вселена да се разшири, и то доста повече от неособено успешния анимационен сериал „Войните на клонираните“. Проблемът е, обаче, че пренасянето на Star Wars на малкия екран ще изисква твърде много инвестиции, които в момента никой не е готов да вложи – технологиите за специалните ефекти, необходими за правилното разказване на историята, все още не са създадени или не са достъпни. Мечтата на Лукас е сериалът да задмине качеството на филмите, но на много по-малка цена. Търси се технология, която да свали цената от 200 милиона на 50.

Изображение с име: George LucasПросто чакаме да измислят различен начин за правене на филми“, отговаря Лукас на въпрос за игрален сериал. „Имаме вече сценарии за 50 епизода, но ни трябва нова технология, която да съответства на сериала от икономическа гледна точка. Търсим начин да намалим цената до една десета от филмовата, защото това все пак е телевизия. Когато решим проблема, ще повлияем и на филмите – много ленти се продуцират за 150-200 милиона долара, когато могат да се направят за 50 или 60.

Проблемът за високата цена е стандартна спънка за нашия жанр. Но ако има човек, който може да се справи с намаляването на разходите, това е Лукас. Може и да не е най-добрият сценарист в Холивуд, но неговите иновации са променяли киноиндустрията повече от веднъж. А и нека не забравяме опита на Джеймс Камерън, който търпеливо изчака годините да минат, за да направи своя „Аватар“ така, както си го е представял. Кой знае, може би чакането, колкото и да продължи то, ще си струва. Все пак говорим за Star Wars.

Изображение с име: Star WarsДействието на сериала ще се развива между третия и четвъртия филм. Главните герои от филмите едва ли ще се появят в него, но новите персонажи ще участват в историята от началото на Галактическата Империя – те ще са ъндърграунд босове на Корусант, които ще контролират наркотиците и проституцията на столицата, а около тях Империята ще набира сила, за да се превърне в страшния окупатор от епизоди 4 до 6.

Следващия Февруари се очаква излизането на кино в 3Д-вариант на първия епизод от „Междузведни войни“ – „Невидимата заплаха“. Епизоди 2 и 3 ще последват по-късно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата