НВО правят минисериал по музика

Албумът на Nine Inch Nails Year Zero ще се пренесе на малкия екран.

Случвало ми се е да гледам сериали по книги, по игри, по новели и разкази, дори ми се е случвало да гледам сериали по филми, НВО обаче са решили, че това е доста остаряла практика и смятат да превърнат в сериал… музикален албум.

Фронтменът на Nine Inch Nails Трент Резнър ще превърне музиката и текстовете си в епичен фантастичен сериал. Албумът на NIN Year Zero, който е описан като „музикална хроника, която критикува политиката на САЩ като представя визия за антиутопия през 2022 г,  е промотиран чрез игра, която въведе феновете в крак с историята, която представя тавата.

Продуцентите Лаурънс Бендър, който е работил с Куентин Тарантино по филми като Pulp Fiction и Inglourious Basterds и Кевин Кели Браун стоят зад проекта. Към тях ще се присъедини и сценариста Джим Улс (Fight Club).

Историята се развива в САЩ през 2022, която е наречена „Година 0“ от американското правителство, защото това е годината, в която Америка е преродена. Щатите са пострадали от няколко големи терористични атаки включително и над Сеатъл и Лос Анджелис, в отговор на което правителството си е дало пълно правомощие и има пълен контрол над страната. САЩ е християнска фундаменталистка теокрация и поддържа контрол над населението чрез институции като Бюро на Морала и Първата Евангелистка Църква на Плано. Американците трябва да си изваждат лицензи, за да се женят, за да имат деца и т.н. Неприемливо поведение води до отнемане на тези лицензи. Противниците на режима постоянно изчезват от домовете си през нощта и биват задържани във федерални клиники и санитариуми, ако са щастливци и не са екзекутирани.

Правителствената корпорация Цедокор разпространява лекарството Парепин през водата и всички които пият от нея стават апатични и безразлични. Съществуват няколко ъндърграунд групи бунтовници, които оперират най-вече онлайн.

На всичко отгоре зачестяват появите на така нареченото Присъствие – призрачни ръце, които се пускат от небето до земята. Въпреки че в началото Присъствието е свързвано с лекарствата във водата, ското става ясно, че то е физически феномен, след като може да се запише на видео. Има различни теории какво представлява Присъствието, но повечето подкрепят идеята, че то е проява на Господ или някаква еквивалентра свръхестествена сила. На 10 Февруари 2022 служител на правителството съобщава, че феномена е наблюдаван по целия свят. Съобщението прекъсва внезапно, като това предполага края на света.

Група от студенти, професори и компютърни експерти се опитват да изпратят информация назад във времето използвайки квантова механика, за да предотвратят антиутопията и евентуалния апокалипс.

Сайтовете свързани с играта по промотиране на албума намекват, че са точно тази информация изпратена от бъдещето.

 

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Кал
Kal

Като се запознаем на живо, ще ти донеса един диск. Образователен. *смея се*

Петър Атанасов

Аз не правя разлика, на мен всички рокове и метъли ми звучат еднакво 🙂

Аа, в такъв смисъл ли 😀 боже, аз гледам из тракерите за компютърна игра XD

Мира
Pepper

Не е точно игра в смисъла на компютърна игра, а мисля че му казват игра на алтернативна реалност или нещо от този сорт. Оставят следи от другата вселена и чрез разследване на хората стигат до повече информация. В момента се сещам, че Valve правиха нещо подобно наскоро преди да пуснат Портал 2.

О, не, не е метъл, а индъстриъл рок и е невероятееен албума. 🙂 Аз пък играта не съм я играл, но ще я чекна, ако я намеря 🙂

Петър Атанасов

Звучи суууупер яко, стига да дават повече от бъдещето и по-малко от „загадъчната“ информация за настоящето 🙂
За пръв път чувам този албум, но ми звучи метълско, така че няма да се разровя и да го търся 🙂