7 коментара
Teen Wolf

Тийнейджъри-върколаци ще бродят по MTV

И (бившата) музикална телевизия вече навлиза в жанра, макар и със съмнителен продукт.

MTV много отдавна се изроди от водеща музикална телевизия в досаден канал, който винаги превърташ заради глупостите, които дават по него, и не помниш защо си го запаметил в телевизора. Е, явно стратегията се оказва печеливша за собствениците на телевизията, защото те продължават да се отдалечават от музиката. След безконечните риалити шоута идва време на MTV да навлезе и в нашия жанр. За съжаление, продуктът, с който смятат да го направят далеч не изглежда като да е от най-качествените.

„Тийнейджър-вълк“ изглежда като евтино копие на „Здрач“ за телевизията. Само дето не става дума за вампири, а за върколаци – обикновено за сценаристите на такива сериали то е все тая – важното е да е свръхестествено същество в гимназията, което да се влюби в някого от седящите на съседните чинове. Това е достатъчно да накара американските тийнейджърки да изпоприпадат, а парите им да се завъртят в подходящите продуцентски джобове.

Изображение с име: Teen-Wolf
Актьорският състав на "Тийн вълк". Като са толкова млади, поне да бяха красиви...

„Teen Wolf“ (наричан също „Дневниците на върколака“) започва днес вечерта американско време, вторият епизод е на следващия ден. След това всяка седмица до 15 Август ще се излъчва по един епизод в понеделник вечер (вторник сутрин наше време), а в средата на най-летния месец 12-тият епизод ще приключи първия сезон.

Сериалът всъщност ще е римейк на едноименен телевизионен филм от 1985 година. Гимназистът Скот е ухапан от вълк, докато се разхожда из гората по нощите. На другия ден в училището му пристига симпатичната нова ученичка Алисън, в която той се влюбва. Оказва се обаче, че нито вълкът е обикновен горски звяр, нито Алисън е обикновена гимназистка. На първия им купон заедно луната се оказва в пълнолуние и Скот за пръв път се превръща във върколак и побягва в гората, където ухапалият го вълчак го намира и му обяснява как стоят нещата. Тогава се намесва група страшни мъже (единствените нетийнейджъри във филма), които искат да ги убият, защото са ловци на върколаци. Главатарят на дружинката се оказва бащата на Алисън, която също е ловец. Оттук нататък започва стандартната драма на двойния живот (върколак/гимназист) и тайните, които двамата влюбени трябва да пазят един от друг. По някое време вероятно Алисън ще разбере за свръхестествената същност на Скот и ще въведе другата стандартна драма – „обичам го, но не мога да бъда с него“.

Изображение с име: Teen Wolf
Тази грозотия представлява тийнейджър във върколашката си форма. Попринцип, според трейлъра, това уплашено изражение се дължи на върколашките ловци пред него. Но, според нас, момчето просто се е видяло в огледалото.

Успехът на сериала изглежда подсигурен, просто защото е идеално насочен към стандартната публика на MTV от леко малоумни и тежко комерсиални американски тийнейджъри, като яхва вълната на манията по вампири и върколаци, за да задоволи очакванията на зрителите си. Една от младите звезди в сериала го описва най-добре: „Сериалът има кървища, мъже, голи до кръска, и мистерия – как да не стане хит?“. Впрочем, така наречените звезди, които ще съставляват актьорите в свръхестествената драма, са Тайлър Поузи (има един епизод на „Смолвил“), Кристал Рийд („Скайлайн“) и Дилън О`Браян (няма нищо в биографията си). Сценарист е Джеф Дейвис, създател на сериала „Престъпни умове“.

След тази чудесна реклама, която направихме на сериала, все пак държим да отбележим, че не сме гледали нищо от него и може да не сме познали. Да, телевизията е MTV, трудно може да се очаква нещо сериозно и достойно за жанра, но все пак на всичко трябва да се дава поне един шанс.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата