2 коментара
total-recall

Марс отново зове за завръщане.

Total Recall ще има римейк през 2012 г. В главната роля – Колин Фаръл.

Изображение с име: tr7
Така ще изглеждат роботите полицаи в "Зов за завръщане" 2012. Нека приликата със Star Wars да не ви смущава.

В Холивуд „римейк“ вероятно е най-употребяваната дума след „кино“, „пари“ и „Бог да благослови Америка“. Поредното доказателство за това твърдение ще е римейкът на „Зов за завръщане“, който се планира за догодина и по който вече се работи. В главната роля на Дъг Куейд ще видим Колин Фаръл, когото тази година чакаме в „Нощта на ужасите“. В Лори ще се превъплъти Кейт Бекинсейл, която изигра една от най-секси вампирките в нашата класация. Брайън Крайстън от „Малкълм“, Бил Най от „Хари Потър и даровете на смъртта: Първа част“ и „Подземен свят“, Итън Хоук от „Гатака“ и „Войни на светлината“ и Джон Чо от „Стар Трек 2009“ и „Поглед в бъдещето“ също имат важни роли в репродукцията. На режисьорския стол седи Лен Уайзман („Подземен свят“), а сценаристи са Марк Бомбек („Планината на вещиците“), Джеймс Вандербилт („Невероятния Спайдърмен“, който също предстои) и Кърт Уимър („Еквилибриум“, „Солт“, „Ултравайълет“). Като цяло, от екипа зад сериала можем да сме повече от доволни, но дали дори този звезден състав ще се справи с нелеката задача да екранизира отново новелата на Филип К. Дик?

Макар и неособено верен на оригиналния къс разказ, филмът на Пол Верховен „Зов за завръщане“ от 1990 година стана култов хит, който се помни и до днес. Бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер вероятно е поласкан от идеята един от най-добрите му филми да се направи наново, а по всичко личи и изцяло земна обстановка (за разлика от Марсианския сюжет на първия филм).

Изображение с име: total-recall
Арнолд се отървава от прикритието си на досадна дебелана в оригиналния филм.

Според слуховете обаче новата версия няма да е толкова лека и комедийна, колкото тази от края на миналия век. Очаква се по-тъмен тон и повече сериозност. Тук Дъглас Куейд ще е работник във фабрика в държавата Нов Шанхай. Нейният народ е в борба за надмощие с този на Евромерика. Куейд отива във фирмата на МакЛейн, където си имплантира фалшиви спомени за изживени приключения. Постепенно обаче Дъглас започва да осъзнава, че всъщност е шпионин и паметта му е била изтривана преди. Но не знае нито за коя от двете нации работи, нито какво да прави оттук нататък.

Снимките вече текат, а лентата се очаква да мине по кината на 3 Август 2012 г.

За много фенове на жанра решаващият фактор за това, дали ще се гледа, няма да бъдат известните актьори или майсторството на екипа, а един-единствен детайл – ще има ли отново проститутка с три цици някъде в сюжета или не.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата