Contagion

Поостарели холивудски звезди ни „заразяват“ с нов филм

Стивън Содърбърг представя „Зараза“. В центъра на епидемия с апокалиптични размери ще попаднат Мат Деймън, Кейт Уинслет, Лорънс Фишбърн, Гуинет Полтроу и др. звезди от Холивуд.

Стивън Содърбърг е от талантливите режисьори и продуценти на Холивуд, но напоследък често изразява желание да прекрати кариерата си. Всеки негов отказ обаче е предпоследен, защото той продължава да се завръща с нови и нови филми. Такъв е и „Зараза“. Новият проект ще събере редица от топ-звездите на Холивуд, които доминираха в киното през 90-те. Макар и позагубили от младежката си свежест, те ще трябва да пленят зрителите в сюжет, в който опасна зараза заплашва да унищожи целия свят. Мат Деймън, Брайън Кранстън (на когото явно отскоро му излиза късмета в киното с роли в очакваните „Джон Картър“ и „Зов за завръщане“), Кейт Уинслет, Джът Лоу, Лорънс Фишбърн и Гуинет Полтроу са ветераните, на които Содърбърг ще разчита да напълнят киносалоните.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Решението героинята на Гуинет Полтроу да умре в началото на филма (както се разбира от трейлъра) озадачава критиците в САЩ, тъй като тя е от актьорите с най-висш ранг. Но от друга страна, с толкова много звезди и смъртоносна зараза налице все някой трябва да умре. Явно идеята е да се получи намек в стил „Игра на тронове“ – смъртта на главен герой показва на зрителите, че никой не е в безопасност. А може би всичко е заблуда и Гуинет изобщо няма да изиграва смъртта си?

Изображение с име: contagion„Contagion“ разказва за разпространението на вирус, който се пренася по въздуха и убива за дни. Докато епидемията се разраства, лекарската общност по целия свят се бори, за да намери лек и да овладее паниката, която се разпространява по-бързо и от вируса. Същевременно, обикновените хора се борят за оцеляване в разпадащо се общество.

За привидно неоригинален и неотличаващ се с нищо филм, Содърбърг е успял да привлече значителен брой труднодостъпни звезди. Дали присъствието им цели да замаже баналността на поредните два часа Холивудско творчество или пък актьорите са се съгласили да участват, защото все пак филмът има с какво да издигне позапрашилите се техни кариери, предстои да разберем.

В САЩ заразата тръгва от 9 Септември, но в Европа ще започне да пристига от края на Октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата