4 коментара
underworld-awakening1

Подземен Свят се завръща в 3D

Първият трейлър на Underworld: Awakening ни показва един филм за вампири, в който на преден план са екшънът и многото битки.

Изображение с име: awakeningposterСлед шест годишна пауза отново ще видим Кейт Бекинсейл в ролята на вампирката Селийн. В първите две части на „Подземен Свят“ актрисата използваше големия си арсенал от оръжия срещу древния враг на вампирите – върколаците. Преди, за човешката раса върколаците и вампирите са били само мит. Никой не е подозирал за съществуването им и за продължаващата от векове война между тях. Този път нещата се променят. Селийн се събужда, след като години е била държана в кома, в един нов и необикновен свят. Хората вече не са безпомощни марионетки, използвани от двете раси за собствените им цели. Човечеството е разбрало за съществуването на вампирите и върколаците и явно това разкритие въобще не му е харесало. Избухва война, в която хората се опитват да заличат и двата безсмъртни клана. Дали това ще доведе до съюз между кръвни врагове за спасението им или задачата на хората ще бъде улеснена от дрезгите между вампири и върколаци, ще разберем в началото на следващата година, когато излиза филмът.

Освен Бекинсейл в актьорския състав се забелязват имената на Чарлз Данс, които изигра главата на клан Ланистър в „Игра на Тронове„, Сандрин Холт, Индия Ислий, Майкъл Ийли и др. Сценарист и продуцент на филма е Лен Уазман – съпругът на Бекинсейл, които стои и зад предишните три филма от поредицата. Интересно е, че филмът има двама режисьори – шведите Манс Марлинд и Бьорн Стайн.

Първоначално филмът не е бил замислен като 3D продукция. Решението е било взето по-късно и режисьорите са направили нов подбор на сцени така, че да бъдат най-подходящи за преработка в 3D-формат.

Според Бекинсейл, засега не се планират още филми от поредицата. Ако обаче „Пробуждане“ пожъне успех, възможността за „Подземен Свят 5“ никак не е малка.

Преди дни излезе първият трейлър на филма, с който се поставя начало на рекламната му кампания:

Бутон за зареждане на YouTube видео

„Подземен Свят: Пробуждане“ излиза на голям екран на 20 Януари 2012 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата