2 коментара
hellraiser

Провалят Хелрейзър

Новият Hellraiser: Revelations тотално разрушава всичко положително от предишните части

Явно всяко нещо си има граница, която не трябва да се прекрачва. Това е най-важният урок от тази новина – не бива да се прекалява. Обратното обаче са направили от Dimension, където се готвят за пускането на „Хелрейзър: Откровения“. Вижте трейлъра и сами преценете дали прилича на нещо, което бихте гледали:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Клайв Баркър, създателят на оригиналния Хелрейзър, държи да отбележи, че той няма нищо общо с този филм. „Искам да се знае, че филмчето, използващо думата Хелрейзър, не е мое шибано творение! Нямам НИЩО общо с шибаното нещо. Ако някой твърди, че е излязло от мен, лъже. То не е излязло дори от задника ми“, пеняви се сценаристът.

Това е деветият филм от поредицата, а бюджетът му се състои от скромните за американската индустрия 300 000 долара. Актьорите, както и останалата част от екипа на филма, са световно неизвестни и вероятно не много добре платени. Творението ще се разпространява директно на ДВД от 2 Септември, но още не се знае кой ще го купува – феновете на поредицата са крайно разочаровани от трейлъра, а незапознатите с Хелрейзър едва ли ще се запознаят точно чрез този филм. Но може би цялата идея е просто да се направи нещо, за да могат от компанията да задържат авторските права и да направят римейка на оригинала с по-нормални бюджет и качество. Този римейк се гласи евентуално за 2012, но дотогава феновете ще трябва да „се задоволят“ с „Откровения“.

Резюмето:

Двама приятели в Мексико откриват Кутията (известна още като the Lament Configuration) и се замесват с Пинхед. Един от тях обаче решава да се бори за оцеляването си като се размени с някой друг. След изчезването им, семействата им тръгват да ги търсят, но вместо това намират само Пинхед.

Оригиналният Хелрейзър е от 1987 година. Той разтърсва феновете на ужасите с един от най-страховитите герои в киното, хубава история с неочаквани обрати и един интересен вариант на това какво може да сполети човек, ако е твърде алчен за удоволствия. Оттам нататък се правят няколко продължения с други герои, като всяко следващо е по-слабо от предишното. Явно деветката следва тренда и удря ново дъно за цялата марка.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата