dead-island

„Мъртвия остров“ става на филм

Наскоро излязлата игра Dead Island е привлякла достатъчно внимание към себе си, за да послужи за сюжет на филм

Изображение с име: dead-islandГотови ли сте за още един зомби филм? Lionsgate определено смята така, защото закупи правата за филмирането на нашумялата напоследък игра Dead Island. След дълга борба за правата с други студия вече е наета и двойка от известни продуценти, които да направят филма реалност.

„Мъртвия остров“ е райско място, където група хора са отишли на почивка, когато зомби епидемия го превръща в ад. Играчът е в ролята на един от незаразените гости и заедно с още няколко такива трябва да намери начин да избяга от смъртоносния тропически остров. Въпреки че не всички първоначални ревюта бяха положителни, играта вече е продала над 2 милиона копия. Донякъде, това се дължи на кинематографичния и мелодраматичен трейлър, който всички веднага харесаха, макар и без да показва сцени от самата игра.

Всъщност именно той е причината и студията да се заинтересуват от филм. „Също като стотиците журналисти и милионите фенове, които бяха трогнати и веднага подкрепиха трейлъра на „Мъртвия остров“, и ние бяхме зашеметени“, казва Джо Дрейк, директорът на Лайънсгейт в официално изявление. „Това е точно този тип интелектуална собственост, която искаме да адаптираме в нашето студио – нещо сложно, напрегнато, истинско бижу на жанра, който познаваме и обичаме. Също така играта за кратко време си създаде име по целия свят и загатна за голям потенциал на франчайза“.

Двамата продуценти, за които споменахме, че ще се заемат с адаптацията, са Шон Даниел („Мумията“) и Стефан Зоненфелд („Трансформърс: Тъмната страна на луната“ и „Нощта на ужасите“). Двамата скоро трябва да изберат сценарист и режисьор, нещо изключително важно за филма във време, в което трябва да се отличи от други филми за зомбита, които наближават – „Заразно зло 5“, „Z-та световна война“ и др. Жанрът бързо се пренасища с филми и става все по-трудно за новите да се отличат като „бижута“. А като имаме предвид финансовите проблеми на студиото, които отчасти убиха „Старгейт“, предизвикателството става още по-голямо.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата