5 коментара
James-Cameron-Avatar

Джеймс Камерън ще върне Сигорни Уивър в „Аватар 2“

Джеймс Камерън дава интервю пред чуждестранен сайт, където отпуска малко информация за следващите си филми и за настоящите си занимания.

Изображение с име: weaveravatarПреди известно време Джеймс Камерън обяви, че ще направи още два филма „Аватар“. 2 и 3 ще излязат около Коледите на 2014 и 2015. Всъщност, като имаме предвид за колко много време става дума, тези дати не само не са сигурни, но и стоят като най-ранните възможни. Но от това обявление досега не са отпускани никакви официални подробности какво можем да очакваме. Тишината беше нарушена преди 2 дни, когато Popular Mechanics присъди награда за прогрес в кинотехнологиите на Джеймс Камерън. Статуетката му беше връчена от Сигорни Уивър на официална церемония, а Vulture успя да вземе интервю от известния режисьор.

Най-интересната част от интервюто се отнася до слуховете, че Сигорни Уивър ще се завърне в следващите филми, въпреки че персонажът й умря в първия. „Много неща се случват на тази планета преди нейната героиня да срещне Джейк. Тя прекарва на Пандора 15 години преди събитията в първия филм. Може да я върна чрез спомени. Но има и друго – в научната фантастика никога не си мъртъв, освен ако ДНК-то ти не е заличено от Вселената. А да не забравяме и пътуването във времето като възможност.“ Очевидно Камерън не отрича слуховете, а самата Сигорни Уивър вече се е изпуснала, че е говорила с режисьора и знае какво ще стане в следващите два филма, така че появата й изглежда сигурна.

Камерън казва още, че в следващите няколко години ще се посвети изцяло на „Аватар 2“ и „Аватар 3“. Двата филма ще са още по-скъпи от първия и ще продължат да иновират с нови технологии в трийзмерното кино.

Дисниленд пък са наели Камерън, за да им помогне в изграждането на секция „Пандора“ в увеселителния парк. „Имат големи планове за нея – няколко различни атракциона, обединени от общата тема на Пандора. Моята работа е да направя така, че проектът да не противоречи на културата и ценностите на На`Ви, на нещата, които виждаме и предстои да видим в новите филми.“

Излиза, че всички оцелели герои от първия филм, ще присъстват и във втория, а като бонус получаваме и завръщането на Сигорни Уивър. Колкото до Аватар-ленд като увеселителен парк – е на това искам да отида!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата