3 коментара
bean

Джак се качва на екрана заедно с бобеното зърно

Още една приказка, превърната в епично фентъзи, ще се бори за зрителския интерес през лятото.

Изображение с име: jack-the-giant-killer-02-thumb-550x270-79084
Младият Холт жъне успехи в киноиндустрията

Три заглавия с дата на излизане през 2012 ще се опитат да ни предложат екшън инпретации на познати от детството ни приказки: „Хензел и Гретел, ловци на вещици“‘, „Снежанка и ловеца“ и „Джак, убиецът на великани“ – който събира отново сценариста Кристофър Макуайър и режисьора Браян Сингър за третото им общо заглавие (след „Обичайните заподозрени“ и „Операция Валкирия“).

Сингър е доста зает човек, след като уж работи по нова кино версия на старата версия (объркана работа) на „Бойна Звезда Галактика“, режисира пилотния епизод на сериала за семейство Мюнстер и продуцира уеб пост-апокалиптичния сериал H+. Напук на всички, които мислят, че това му е много, Сингър показва трудолюбие като на пчеличка, за да ни донесе още следващото лято „Jack the Giant Killer“ – преработена, предендираща за епично екшън фентъзи (май вече всички приказки претендират за това название) и включваща битки с мечове и страшни създания версия на познатата история за Джак и бобеното зърно.

Официално от Уорнър Брос за филма:

JACK THE GIANT KILLER разказва историята на древна война, която е възобновена, когато млад ратай без да иска отваря врата между нашия свят и страховита раса великани. Допуснати на Земята за първи път след векове, гигантите се стремят да си възвърнат територията, която някога са загубили, а Джак бива въвлечен в битката на живота си, за да ги спре. Биейки се за царството си, хората и любовта на смела принцеса, той се сблъсква с войни, които е мислил, че съществуват само в приказките – и получава шанса самият той да се превърне в легенда.

Ето и първият официален трейлър:

http://www.youtube.com/watch?v=7I67Wycxtmk

Джак ще бъде изигран от Николас Холт, който явно набира популярност след ролята си в „Х-мен: Първа вълна„, като това е втората му главна роля в бъдещо заглавие, след „Топли тела“.

В трейлъра не успяваме да видим много от подържащите актьори, а това е жалко, тъй като в състава личат имената на Иън Макшейн („Карибски Пирати“), Стенли Тучи („Капитан Америка“), Юън МакГрегър („Междузвездни Войни“), Еди Марсан („Шерлок Холмс“) и Бил Най („Подземен свят“).

Заедно с трейлъра ви показваме и първия официален плакат на филма:

Изображение с име: jack-giant-killer-poster

„Джак, убиецът на гиганти“ излиза на 2D, 3D и IMAX 3D на 15 Юни 2012.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата