syfy comedy

Syfy търси промяна на имиджа си с повече комедии

„Призрачни момичета“, „Три инча“, „Аз и Лий“ и „В тъмното“ ще се борят за зелена светлина от програмните директори.

Изображение с име: Jack Black
Джак Блек

Американската кабеларка за фантастика Syfy явно е решила да обнови имиджа си. За целта тя започна да търси най-добрите идеи за фантастични комедии. Става дума за сериали от онези с половин-часовите епизоди, които да разнообразят програмата на телевизията и да привлекат нов тип публика към и без друго растящия им пазарен дял.

Един от проектите, които могат да оглавят новия комедиен блок, е Ghost Ghirls на Джак Блек („Кинг Конг 2005“, „Кунг-Фу панда“). Идеята е това да е паранормална полицейска комедия с доста неизвестните Аманда Лунд и Мария Блазучи в главните роли. Те ще играят съответно Хайди и Анжелика, екип от паранормални изследователи, които разгадават мистериите зад всякакви феномени. Междувременно медиумката и компютърната специалистка трябва да убеждават клиентите си, че не са самозванки, а наистина могат да ловят духове.

Ако Джак Блек не успее да заинтригува Syfy със своите призрачни момичета, то „Три инча“ може да го направи. Идеята там е на Боб Купър и Харли Пийтън („Туин Пийкс“), като сериалът е бил предложен на телевизията още миналата година. Там става дума за неудачник, който изведнъж разбира, че владее телекинеза. Но, както подсказва заглавието, неговата суперсила му позволява да мести разни неща само на три инча. Все пак момчето се амбицира и събира екип от още хора с недокрай развити суперсили. Марк Щерн, програмният директор на кабеларката, описва идеята като забавна и умна, със свеж поглед върху жанра на супергеройските филми. Въпреки това обаче, когато проектът му е била предложен, той е избрал по-драматичния „Алфи“, който се прие доста добре от зрителите. Сега на Three Inches се дава втори шанс.

Другите две комедии, които евентуално можем да видим реализирани, са „Аз и Лий“ и „В тъмното“. Me and Lee е предвидено като разклонение на „Човек за 6 милиона долара“, в което Лий Мейджърс взима под крилото си младеж с биомеханични импланти, подобни на неговите. In the Dark е комедия, която отново ще разказва за екип ловци на духове, но тяхната нескопосаност ще ги различава от първата идея за сериал.

Syfy не бърза с избора си, тъй като иска да представи най-добрата от идеите като своя първи комедиен сериал. Засега няма индикации кой от четирите проекта ще бъде реализиран, ако изобщо някой от тях стигне до такава фаза.

Нова информация:

Syfy се отказаха от „Три инча“ и излъчиха вече продуцирания му пилотен епизод като самостоятелен филм.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата