„Живите мъртви“ продължават да бележат успехи

Финалът на първата половина от втори сезон е залепила пред екраните 6.6 милиона американци.

AMC определено не могат да се оплачат от представянето на най-хитовия им сериал „Живите мъртви“. Последният епизод за тази година на The Walking Dead беше гледан от 6,6 милиона американци, което го прави най-гледаната драма за неделната вечер и най-гледания епизод от сериала въобще, с изключение на първия му епизод от първия сезон.

Въпреки противоречивите мнения за седемте епизода от тази година, сериалът не може да се оплаче от липса на зрители. Някои от тях заляха форумите с оплаквания, че първата половина от сезона не е предложила кой знае какво сюжетно развитие и сапунените терзания на героите са отнели твърде много екранно време за сметка на екшъна. Други обаче са доволни, защото за тях сериалът не бива да се концентрира върху зомбитата, а да обръща нужното внимание на героите. Хубавото е, че и двете групи са останали верни на сериала и са допринесли за рейтинговия му успех, който му спечели ранно подновяване за трети сезон. Третият комплект от епизоди ще започне излъчване през октомври догодина, като техният сюжет още се планира.

Преди това обаче ни очакват още 6 епизода, които ще се излъчат между 12 февруари и 18 март 2012. Робърт Киркман, един от изпълнителните продуценти, обещава нови герои за втората половина от сезона и още повече конфликти между героите. Това явно означава, че приказките и сълзите ще продължат да се сипят от екрана, размивайки до голяма степен кръвта на немъртвите. Шейн отново ще бъде в центъра на повечето от тях, като „шокиращото“ разкритие в края на седми епизод няма да го успокои или разколебае. Да се надяваме поне, че новите герои ще внесат някакво разнообразие, защото, според мен, „Живите мъртви“ тази година прилича повече на „Дързост и красота“ отколкото на сериозен зомби-сериал.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Първият беше посмешище.
Ако вторият наистина е по-зле, даже няма да си губя времето.

Мира
Pepper

Още не съм стигнала до „шокиращото разкритие“, но мисля, че втори сезон определено е по-слаб от първи. Не мога да посоча точна причина, просто някак не ми върви толкова добре.

Shepard

Аз пък не съм съгласен, че е силен сезонът 🙂 Действието се развива повече от бавно в сериите до тук и „шокиращите“ моменти в тях не могат да компенсират. Въпреки това продължавам да го следя.

Станимир Ставрев

Въобще не съм съгласен, че прилича на дързост и красота! Според мен сезона си е доста силен!