2 коментара
abc tv

Кой живее на „Парк авеню 666“?

ABC е поръчала пилотен епизод на нова свръхестествена драма – 666 Park Avenue

Изображение с име: 666_park_avenueАмериканската телевизия ABC продължава да мисли какъв нов сериал да предложи следващата есен. След като бе дадена възможност на Роланд Емерих да се докаже с пилотен епизод за неговата идея с Рая, Ада и американските президенти, шанс получи и Дейвид Уилкокс, сценарист на „Експериментът“. От него е поръчана пилотна серия за 666 Park Avenue – евентуален сериал, базиран на едноименна поредица книги от Габриела Пиърс.

Действието се развива в стара жилищна сграда в Ню Йорк и проследява историята на млада двойка, заели се с домоуправителството. Съпрузите с неудоволствие установяват, че из апартаментите се случват твърде много плашещи свръхестествени неща, които стават опасни за живущите.

На пръв поглед изглежда, че ABC иска да се възползва от успеха на American Horror Story, тъй като в резюмето си личат много прилики. Сериалът обаче ще е по-близо до също доста успешния Once Upon a Time. Продуцентските къщи, които ще реализират сериала, са Уорнър Брос и Алой Ентъртеънмънт – същите вече правят драмите Pretty Little Liars, The Vampire Diaries и The Secret Circle. Следователно няма как сериалът да наблегне на фантастиката или ужаса – двете компании едва ли ще нарушат имиджа на съвместните си продукции. Да не забравяме и че самата телевизия има по-голям успех с тези сериали, които се концентрират върху драматичните моменти („Изгубени“), докато по-тежко жанровите им събратя оцеляват трудно и за кратко („Посетителите“).

Разбира се, трябва да отбележим, че самият Уилкокс едва ли ще избягва жанровите елементи след работата си по Fringe. Книгите пък са описвани като по-сложна и напрегната версия на „Дневниците на вампира“, което пък предполага и наличието на все нещичко, което да допадне на хорър феновете. Но нищо общо с изверга в гумения костюм от „Американска история на ужасите“.

Предстои пилотът да бъде направен и да разберем дали азбучната телевизия ще го хареса и ще го направи на сериал, както и дали това ще е за сметка на Роланд Емериховия проект.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата