2 коментара
beauty and the beast

Нов сериал за Адвокатката и Звяра?

Beast ще е римейк на сериала Beauty and the Beast от 80-те, а Beauty and the Beast – нов опит за интерпретация. Познатата приказка е пренесена в съвремието ни.

Изображение с име: beauty and the beastКакво се получава, когато комбинираме днешната тотална липса на идеи в Холивуд с модната тенденция да се екранизират приказки? Отговорът е в заглавието – сериал за Красавицата и Звяра. С успеха на „Имало едно време“ и очаквания успех на „Снежанка и ловеца“, няма нищо чудно в това, че приказките ще стават все по-желани извори на вдъхновение за сценаристите. Само дето за тази вече са се сетили преди трийсетина години, когато са направили сериала „Красавицата и звяра“ с Линда Хамилтън („Терминатор“) и Рон Пърлман („Хелбой“, „Конан Варварина“) в главните роли.

Римейкът, който подготвят от CW, изглежда няма да се отклонява твърде много от оригинала си – все пак за него за повикани създателите именно на сериала от 80-те – сценаристът Рон Козлоу и продуцентите Пол Джангър Уит и С. Антъни Томас. Beauty and the Beast е разказвал за космат изрод на име Винсънт, който спасява живота на младата адвокатка Катерин. Двамата се влюбват напук на обществените норми.

CW открай време разчита на една и съща демографска група за рейтинг на своите сериали – младите жени. Резюмето изглежда доста подходящо за тях, като лесно може да се нагласи в стил „Дневниците на вампира“ и „Тайния кръг“. Възможно е дори да се привлече и част от публиката на оригиналния сериал, ако все още има негови фенове. Въпреки това нищо не е сигурно – в момента се прави пилотният епизод, а телевизията ще вземе решение дали да поръча сериал чак през май месец.

Вечната приказка за „Красавицата и звяра“ обаче е харесана и от ABC – там също се разработва пилотна серия за телевизионна интерпретация. Детайлите от техния проект обаче са доста оскъдни – знаем само, че тяхната версия ще е оригинална (доколкото може интерпретацията на приказка, стара колкото света, да бъде оригинална), ще е написана от Джонатан Стайнберг, един от създателите на „Джерико“, и ще се развива в опасен фентъзи свят, където красива принцеса ще се окаже свързана с мистериозен звяр. Този сериал също сякаш има големи шансове да се реализира, защото ще може да си партнира с вече утвърдения Once Upon a Time, а и, честно казано, звучи малко по-сериозно от първия. Но ако и двата вземат да се реализират, ще стане сложно – публиката може да се разводни, а екипите и на двата ще трябва да работят в постоянна конкуренция и директни сравнения с другия. Естествено, винаги може и двата да се провалят и да си останат само лоши идеи, спасени от реализиране.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата