Star Trek

Брайън Сингър иска да режисира нов „Стар Трек“ сериал

Сингър и адашът му, Брайън Фулър, искат да предложат тяхната визия за култовата научнофантастична марка. Двамата вече работят заедно по „Мокингбърд лейн“ – римейка на „Семейство Мюнстер“.

Изображение с име: star trek 9
Сингър и Фулър не мислят, че има пренасищане със Стар Трекове

Напоследък Брайън Сингър все гледа да се уреди с някой известен франчайз. Преди време обяви намеренията си да прави нов филм „Бойна звезда Галактика“, който да взаимства повече от оригиналния сериал, отколкото показаното по Syfy от 2004, а след това сподели с медиите и идеите си за римейк на „Човек за 6 милиона долара“. Дали ще реализира намеренията си или не, едва ли ще разберем скоро, но за друг негов проект знаем със сигурност – той ръководи и римейка на The Munsters. Очевидно режисьорът е амбициозен, така че защо да не опита да посегне и на Star Trek?

Интересното е, че не само той е мераклия да възроди „Стар Трек“ като сериал. С него иска да работи и Брайън Фулър, сценарист от „Стар Трек: Вояджър“. Двамата ще преговарят със CBS, телевизията, която в момента държи правата за сериалите. Преди това обаче, адашите ще трябва да докажат качествата на съвместната си работа, като успеят с „Мокингбърд лейн“ – новото име на римейка на „Семейство Мюнстер“ (промяната на заглавието цели да покаже, че двата сериала ще бъдат съвсем различни, като сегашният ще бъде много по-драматичен). Ако NBC одобри пилота и след това привлече стабилно количество зрители с новия сериал, думата и идеите на двамата ще имат много повече тежест пред инвеститорите.

Разбира се, за старта на телевизионен проект по „Стар Трек“ ще трябва и нещо повече от съгласието на CBS. Джей Джей Ейбрамс с неговата компания Bad Robot и Парамаунт Пикчърс също ще имат отношение към телевизионна версия, тъй като те държат правата над хитовите кино филми, вторият от които излиза на 17 май 2013.

Изображение с име: Bryan Singer Fuller
Брайън Фулър (ляво) и Брайън Сингър (дясно)

Макар и да сме по-скоро против мераците на Брайън Сингър да се захваща с Battlestar Galactica, идеята му за нов Star Trek не звучи толкова зле. Отдавна не сме гледали сериал, чието действие се развива в космоса, и този тип забавление определено ни липсва. От друга страна, „Стар Трек“ изживява втора младост с успеха, който Джей Джей Ейбрамс постигна в кината и е много вероятно завръщането на франчайза на малкия екран също да привлече стабилно количество зрители. Моментът за възкръсване на Star Trek е удачен и по друга причина – последното му разклонение не зарадва нито старите фенове, нито привлече много нови такива. От неговото спиране през 2005 мина достатъчно време и вече сме готови да го забравим и да поискаме още. За сравнение, „Бойна звезда Галактика“ свърши само преди 3 години с прекрасни рейтинги и хвалби от критиците – ето защо намесата там в близките 10 години е крайно нежелателна.

Фулър има желание да се занимава с нов „Стар Трек“ по-отдавна. Още преди три години е разговарял с екипа на Джей Джей Ейбрамс за идеите си. „Обожавах „Вояджър“ и „Дълбок космос 9“, но и на двата сякаш им липсваше атмосферата от 60-те, които правеха оригинала толкова привлекателен“, е казал той в интервю тогава. „Искам да върна „Стар Трек“ към неговите корени.“

Е, всяко нещо с времето си. Почакал е 3 години, ще почака и още малко. Първо ще е добре двамата Брайъновци да се сработят за Mockingbird Lane, а след това да мислят и за намеса в емблематичния за жанра Star Trek – това със сигурност не е лъжица за всяка уста.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата