i-am-legend

Уил Смит пак ще е легенда

Warner Bros са сключили сделка за „Аз съм легенда 2“ и най-вероятно главната роля отново ще бъде поверена на Уил Смит.

Изображение с име: I Am Legend Will SmithОтдавна има слухове, че ще има втора част на хитовия „Аз съм легенда“. С над половин милиард долара приходи в световен мащаб на първия филм няма как да бъде иначе. Warner Bros вече официално (досега беше само не съвсем официално) работи по продължението. Сключена е сделка с носителя на оскар Акива Голдсмен (който беше продуцент и един от сценаристите на „Аз съм легенда“ от 2007) да помогне и за втората част.

Голдсмен и Уорнър Брос ще искат да върнат и Уил Смит, за да изиграе отново главната роля. Тук обаче има малка спънка. В края на първия филм неговият герой Робърт Невил се взриви с граната. А на всичкото отгоре е обявено, че новият филм няма да бъде предистория, както Смит първоначално беше замислил.

Всъщност, преди 3 години чернокожият актьор предложи да се действа по негова идея – да се направи предистория, в която Робърт Невил намира оцелели от апокалиптичния вирус, създава си контакти с тях и се привързва, но накрая не успява да ги спаси. Така, героят би приключил предисторията самотен и огорчен, подготвяйки го за събитията в „Аз съм легенда“.

В последствие идеята му беше отхвърлена в полза на директно продължение. Сценарият трябваше да бъде написан от тогава неизвестния Д. Б. Вайс (който пък сега е доста известен като един от създателите на сериала „Игра на тронове“), като се намери начин да се върне уж умрелия герой. И това не се получи

Сега пък от Уорнър Брос са наели Араш Амел да направи първата чернова на новия I Am Legend. Вече не се знае дали се готви продължение или разклонение, но със сигурност сюжетът се пише така, че Уил Смит да е в главната роля.

В случай, че от компанията не подготвят предистория, пък си траят, има два варианта за продължението на историята:
1. Робърт Невил да е един от главните герои, като появите му да са в нечии спомени от миналото. Нещо подобно беше направено и в първия филм, за да се изобрази апокалиптичната картина преди обезлюдяването на Манхатън.
2. Сценарият на Амел да приеме алтернативния край на филма (и всъщност оригиналния край на романа от Ричард Матисън) и да пренебрегне злощастното събитие в кино версията, за да може историята на Робърт Невил просто да продължи. Така или иначе, всички запознати с първоначалната идея я харесват повече от изцепката с гранатата.

Е, най-добрият вариант всъщност си остава предисторията, дори и да е малко тривиална като идеята на Уил Смит. Така поне няма да се обърква публиката и да се чудят какви абсурдни врътки да измислят сценаристите. Пък и, най-малкото, ако Уорнър Брос бяха разработили идеята на Смит от самото начало, щяха да си спестят евентуалните му бъдещи претенции за огромен хонорар – не че тук е предявявал нещо толкова нахално, колкото пред екипа на „Денят на независимостта“, но никога не е късно да го направи.

Вижте и въпросния алтернативен край в долното клипче.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата