Grimm с втори сезон

Сериалът печели още една година, благодарение на добри рейтинги и спирания на конкурентите по NBC.

NBC поднови криминалното си фентъзи „Грим“ за втори сезон. Grimm е първият сериал от каталога на телевизията, възнаграден с поръчка за още 22 епизода, първите от които да излязат наесен.

В края на зимата NBC осъмна без голяма част от сериалите си. Настъпи краят на „Чък“, а The Playboy Club, The Firm, Free Agents и Prime Suspect бяха спрени. За разлика от изброените, „Грим“ заработва добри рейтинги (броят зрители на всеки епизод се върти около 5,27 милиона), особено като се има предвид, че се излъчва в трудната петък вечер. Ето защо, въпреки някои лоши критики, не е изненада, че програмните директори ще инвестират в нов сезон.

Създаден от Стивън Карпентър, Джим Каф и Дейвид Грийнуолт, сериалът проследява работата на детектив Ник Бъркхард. Ник е потомък на известните братя Грим, надарен със способността да вижда свръхестествените същества от приказките такива, каквито са в действителност. В главните роли са Дейвид Гинтоли, Ръсел Хорнсбай, Битси Тълок, САйлъс Уиър Мичъл, Саша Ройз и Реджи Лий.

Първият сезон на сериала все още не е завършил излъчването си. Той ще се завърне с последните си епизоди на 30 март, когато е ред на 01х15 – „Островът на мечтите“. Вижте промото за него:

http://www.youtube.com/watch?v=Bc74kPYDjo8

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.