2 коментара
terrabannercancel

Netflix се отказа от „Тера нова“

За сметка на това има шанс да продължи The River, както и да подхване няколко собствени проекта.

Изображение с име: netflix-eyes-cancelled-drama-terra-novaИнтернет-гигантът Нетфликс все пак ще пропусне възможността да продължи спрения сериал на Фокс „Тера нова“. От вътрешен човек е изтекла информацията, че преговорите не вървят и най-вероятно няма да се стигне до споразумение.

Освен цената на епизодите, като аргумент от страна на Netflix e изтъкнато, че няма интерес и от чуждестранни телевизии да закупят евентуалния нов сезон. Така рискът на инвестицията значително се увеличава.

Въпреки това, Fox не смята да се отказва веднага. Те все още се надяват, че някоя друга телевизия ще прояви интерес към динозавърския сериал. Ето защо, все още не са анулирани договорите с актьорите, макар това да носи разходи на канала на Мърдок дори и в момента.

Въпреки това обаче, самите актьори явно не вярват много на добрия късмет. Много от тях вече са се ангажирали с други участия. Джейсън О`Мара (бащата в семейство Шанън) вече е приел да играе роля в пилот на CBS. Идеята зад евентуалния сериал е да разкаже за Лас Вегаския адвокат от 60-те години Ралф Ламб, който се е изправил срещу мафията там. О`Мара се присъединява към звезден състав в лицата на Денис Куейд, Кари-Ан Мос и Майкъл Чиклис. Междувременно, Кристин Адамс (загадъчната Мира) ще се появи в модна драма на ABC с Емили де Равин и Андъни ЛаПаля. Име като Стивън Ланг вероятно също няма да остане незаето още дълго време.

Двама от изпълнителните продуценти пък, Арън Каплан и Кели Марсел, разработват нов драматичен сериал за HBO. Той ще се базира на романа The Madonnas of Echo Park на Брандо Скайхорс. Явно и те не са убедени, че ще отърват посещението в бюрото за безработни, ако се оставят на милостта на съдбата.

Излиза, че шансовете на Terra Nova да оцелее за втори сезон са колкото на овца пред тиранозавър.

Изображение с име: geek-news-terra-nova-news-of-the-dayNetflix обаче разглежда други интересни възможности. Макар ABC още да не е решила официално съдбата на зимния си сериал The River, рейтингите му са твърде малки, за да го продължи с втори сезон. От интернет-гиганта вече са хвърлили око на „Реката“ и премислят дали да не я включат в каталога си. Това решение би имало повече логика, защото „Реката“ е далеч по-евтина от „Тера нова“.

На доста по-напреднала фаза са преговорите за „Хемлок Гроув“ – проект на Илай Рот („Последния екзорсизъм“). Съчетаващ драма и ужаси, сериалът ще има чудовища, върколаци и други същества от градските легенди. Скоро се очаква поръчка за 13 епизода, които компанията да предложи на потребителите си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата