16 коментара
fringe-saison-3

Два финала за „Експериментът“

Краят на сезона на Fringe наближава, а бъдещето на сериала е все още неизвестно.

Изображение с име: FRINGE-Season-4-Cast-550x467
Ще видим ли екипът за пети сезон?

Съдбата на много от сериалите вече е известна, но какво ще се случи с „Експериментът“ все още не знаем. Явно не само ние сме в неведение, но и създателите на сериала не знаят какво следва за продукцията им. Точно заради това са заснети два края за настоящия сезон – единият ще бъде излъчен ако сериалът е подновен, а другият – ако това се окаже последният му епизод.

Джон Нобъл, когото познаваме от екрана като Уолтър Бишъп, твърди, че единият край ще завърши всички сюжетни линии, а другият ще остави една мистерия неразкрита.

„На големите въпроси ще бъде отговорено„, казва Нобъл, „включително ще разберем какво ще се случи с предречената смърт на Оливия и каква е ролята на Дейвид Робърт Джоунс в цялата картинка„.

Джоунс изиграва голяма роля, но не чак толкова, колкото си мислите. Има нещо много по-голямо“ – споделя актьорът.

А ако все пак станем свидетели на пети сезон? Джошуа Джаксън казва следното: „Сценаристите си оставиха вратичка, с която ще могат да разкажат нова история в сезон 5, без да оставят историята от този сезон недовършена. Тя ще се отвори в епизод 19. Ако гледате, ще разберете накъде вървят нещата.

В момента знаем, че в 19 епизод ще видим битка между познатия ни екип и наблюдателите през 2036 година – по всички параграфи това звучи като задъжително за гледане. Досега познатите ни лица обаче няма да са единствените от Fringe екипа. Потвърдено е, че австралийската актриса Джорджина Хейг и ветеранът от „Изгубени“ Хенри Иън Кюсак ще влязат в ролите на Fringe агенти. Докато ролята на Кюсак най-вероятно ще е само за един епизод, то героинята не Хейг – Ета, ще се появи в няколко серии.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Това, че няма официално изявление за пети сезон не означава, че слухове липсват. На 10 Април чрез туитър продуцентът на сериала, Джоел Уайман, обяви че до седмица трябва да научим новини и според него те ще са положителни.

Изображение с име: haig_georgina
Джорджина Хейг - Агент Ета

В същата насока мисли и журналистът Майкъл Оузелио. Според неговите думи не трябва да прибързваме с погребението на фантастичния сериал – готви се сделка между Fox и Warner Bros. за съкратен 15-епизодов пети сезон въпреки анемичните рейтинги. Тази сделка, разбира се, не е от към любов към феновете и сериала, а е провокирана от чисто финансови облаги. След края на четвърти сезон Fringe ще има 87 серии, а след евентуален пети сезон – 102. За да може да се продава даден сериал на множество кабелни телевизии, той трябва да има минимум 100 серии. Според много експерти, инвестицията в новите 15 епизода ще се избие многократно въпреки малката гледаемост.

Със или без пети сезон, обещан ни е пълен завършек на историята. Въпреки намеренията на продуцентите да покажат колкото се може повече в последните серии от четвърти сезон, те са намислили друго продължение в случай, че сериалът бъде спрян – комикс.

Джеф Пинкнър казва: „Ще бъде много подробен, ще се уверим, че всичко, което трябва да знаете, е казано и завършва по искания от нас начин – това е резервният ни план.

На нас ни остава да стискаме палци, да чакаме края на сезона и да се насладим на може би последните серии от един от най-добрите фантастични сериали за последните години.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата