4 коментара
festival edu2012 title

Елате на Фестивала на българското образование!

SciFi.bg ще вземе участие в широкомащабното събитие, насочено към учащите и ценителите на забавленията.

Изображение с име: festival edu2012 ucenici
По традиция, Фестивалът се открива с шествие на ученици, носещи знамената на техните училища.

На 20, 21 и 22 април в околното пространство на Националния дворец на културата за седма поредна година ще се проведе Фестивал на българското образование, организиран от сдружение „Професионален форум за образованието” и партньори. Събитието ще се състои под патронажа на Министъра на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов, Министъра на културата Вежди Рашидов и кмета на гр. София Йорданка Фандъкова.

Във Фестивала ще вземат участие над 150 организации – училища, висши учебни заведения, неправителствени организации, детски градини, частни школи, представители на бизнеса и на държавни институции, които представят възможности за обучение, свои постижения и проекти.

По време на Фестивала ще работят десетки интерактивни уъркшопове, в които ще бъдат представени атрактивни образователни дейности в различни области – наука и техника, изобразителни и приложни изкуства, театър, танц, музика, литература, история, архитектура, мода, фотография, екология, кулинария, интелектуални игри, ролеви фентъзи игри и др. Ще се състоят и два форума – научен форум „Иновации и интерактивни технологии в образованието” и ученически форум „Твоят начин да участваш”.

SciFi.bg е медиен партньор на събитието, като се предвижда да изпратим и наш представител на фестивала. На масата, която ще споделяме с Човешката библиотека, ще приемаме идеи за име на извънземното от логото ни. Предложения ще се събират под формата на анкета, която ще тече паралелно и онлайн от 20 април до 4 май. От всички предложения ще подберем най-добрите, за които посетителите на сайта ни ще могат да гласуват през следващата 1 седмица. Победителят, чиято идея бъде харесана от най-много хора, ще получи тениска с нашето извънземно. Същевременно, на фестивала ще се проведе още и награждаването на разказите от „Копнежа за ученическо творчество“. Ние ще се включим и в него като наградим нашите фаворити с грамоти.

Изображение с име: fest2012Очаква се, както и през 2011 г., посетителският поток на събитието през трите дни да надхвърли 20 000 човека.

Едновременно с Фестивала на българското образование ще се проведе и втората Национална спортна панорама под патронажа на Министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. „Спортистите“ също ще са разположени около НДК, а програмата при тях ще предложи допълнителни изкушения за гостите.

Дори да не сте ученици, препоръчваме ви да посетите събитието, тъй като то предлага наистина многобройни и разнообразни атракции – както се казва, за всекиго по нещо.

За повече информация – www.edufest.info

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата