1 коментар
festival edu2012 title

Фестивалът на образованието е тази седмица!

Кои ще са акцентите на тазгодишния Фестивал на Българското Образование от 20 до 22 април – вижте тук.

Изображение с име: fest2012Наближава VII Фестивал на българското образование – 20, 21 и 22 април 2012 г. в околното пространство на НДК, на който ще се представи и SciFi.bg с интересна извънземна игра.

Събитийната програма на Фестивала започна още днес с откриване на Моста на влюбените на фотоизложба с авторски снимки на ученици от училищни фотоклубове. Представени бяха около 120 ученически фотографии, подбрани от компетентна комисия.

Самият Фестивал започва на 20 април, петък, и ще остане в пространството около НДК до 22 април, неделя. Към момента са потвърдили участието 109 институции – училища, колежи, университети, учебни центрове, детски градини, неправителствени организации, музеи, фирми, медии. Пълен списък на участниците се публикува на сайта на Фестивала www.edufest.info и се обновява всеки ден.

Традиционната Фестивална “Открита сцена” тази година ще бъде ситуирана в Лятното кино в парка на НДК. Художествената програма, която ще тече през трите дни на Фестивала, включва разнообразни изяви: танци от българския, ромския, египетския фолклор; вокални изпълнения на ученици, педагози и професионални изпълнители; модно ревю; огнено шоу и циркови изкуства. Сред театралните изпълнения на ученически формации ще има и една премиера – на постановката “Криворазбраната цивилизация” по Д. Войников, реализирана от театралния състав на 51 СОУ “Елисавета Багряна”. Откритата сцена ще даде възможност и за научни изяви: представяне на младежки проект “Откриваме, опознаваме, опазваме”, който е свързан с изучаването и популяризирането на културно-историческите паметници в гр. София, както и прожекция на авторски научно-популярен филм на формация “Физици Филми”. Пълната програма на Откритата сцена е публикувана на сайта на Фестивала www.edufest.info .

Тематичните зони и уъркшопове на Фестивала отново ще бъдат над 30. Нови акценти през тази година са кулинарната зона с домакини “Пъстра трапеза” и “1001 рецепти”, зоната за приложни изкуства и занаяти с домакини Арт център “Кесар” и “Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите”, зона “Здраве” с домакин фондация “Грижа за здравето”, зона за астрономически наблюдения с домакин “Астрономическа асоциация – София”. Един специален участник тази година е столичният Зоопарк, който ще ни изненада с живи експонати. Ще се проведат и традиционните уъркшопове за създаване на импровизирани облекла, за грим и прически, за изобразителни изкуства, за фотография, кино, роботика, настолни игри, изработване на хартиени макети, литературна работилница и др. Програмата на уъркшоповете и карта с тяхното разположение ще бъде публикувана на сайта на Фестивала www.edufest.info .

Изображение с име: anketa izv
Така ще изглежда анкетната карта, в която ще записвате вашите предложения

В заключение ще акцентираме на още два елемента от богатата програма. На 20 април от 12:30 часа на Моста на влюбените със съдействието на Арт център “Орхидея” ще се състои специалното събития “Голямото рисуване на малките художници”. Любителите на ролевите игри ще могат да участват в специална фентъзи игра с различни логически и творчески задачи, организирана от Български Фентъзи ЛАРП център, и да спечелят забавни награди.

От SciFi.bg пък сме ви подготвили друга игра. Търсим име на извънземното от нашето лого. На нашата маса ще имаме голяма кутия, в която да пускате вашите предложения, придружени с двете ви имена, имейла и телефона. Анкетата ще тече паралелно и в сайта. Най-подходящите имена от предложените ще бъдат публикувани при нас на 30 април, а вие, нашите посетители, ще избирате най-добрите от тях. Победителят, чието предложение спечели всенародната и вселенската любов, ще бъде награден с фанелка с лика на все още безименното извънземно!

Очакваме ви!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата