kurt vonegut dps

Какво се случва докато простосмъртните спят?

Как какво? Докато простосмъртните спят, Кърт Вонегът пише книги. А у нас ИК Колибри издава сборник от ранните му разкази.

Изображение с име: kurt vonegut dokato prostosmyrtnite spqtНе може да не сте чували името на Кърт Вонегът и да не сте го срещали в библиотеката на родителите си. Той е явление в световната литература, а творбите му обикновено са бестселъри. Ето защо не е никак чудно, че писателят има много фенове. Именно тях радват от Колибри с изданието на „Докато простосмъртните спят“, сборник от ранни разкази на вече покойния Вонегът.

Писателят е прочут с оригиналния си творчески стил и честите нецензурни заигравания с думи, контекст, та дори и с рисунки в книгите си (например в „Закуска за шампиони“). Езикът му е на достъпно за всички социални класи ниво, като същевременно е невероятно увлекателен и неклиширан, спечелвайки си определението „вонегътизъм“. В произведенията си Вонегът интегрира научнофантастични елементи като пътуване във времето, а много от героите му се появяват епизодично или трайно в различни негови творби.

Шестнайсетте разказа в сборника „Докато простосмъртните спят“ излизат за първи път на английски през 2011 г. – няколко години след смъртта на автора. Те са писани преди „Котешка люлка“ и „Кланица 5“ за престижни вестници и списания. Феновете на писателя имат възможност да се насладят на ранните му творби и да попълнят колекцията си с неговите книги.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата