3 коментара
night-of-the-living-dead

Живи мъртви в 3D филм-комикс

Готви се нов филм „Нощта на живите мъртви“, който ще се отличава с неизползван в този жанр стил.

Изображение с име: zombie_by_uncherishОбичате ли комикси? Обичате ли зомбита? Ако да, то тази новина е точно за вас! Ако не – все пак я прочетете, защото може и да ви заинтригува.

Вероятно сте чували името на Джордж Ромеро и шестте филма – Night of the Living Dead, Dawn of the Dead, Day of the Dead, Land of the Dead, Diary of the Dead и Survival of the Dead. Първият е направен още през 1968 година и започва цялата история със зомбитата. На него са правени най-много римейкове и разклонения, като следващите части от поредицата също не отстъпват. Е, време е за още едно посещение във вселената на зомбитата!

Името на новия проект е Night of the Living Dead: Origins 3D. Той ще разкаже за началото на зомби-апокалипсиса в Ню Йорк, където група хора ще се молят за оцеляване. Дотук нищо ново, нали? Е, оригиналното в случая е стилът, в който ще бъде заснет и показван филмът. Лентата ще използва живи снимки в компютърна среда, за да се получи 3D CGI. Това означава, че ще гледаме триизмерна компютърна анимация – също като „Аватар“, но вероятно на не чак толкова високо технологично ниво. Идеята е да се получи нещо като жив комикс, който да допадне и на по-младите зрители (но очевидно не на най-малките, щом ще има зомбита и кървища).

 

Продуцент на предстоящия филм е Саймън Уест (режисирал Expendables 2). Той е много развълнуван от „вълнуващата възможност да преоткрие жанра с тотално нов вид„. Режисьор е Зебедиа Де Сото, който е и сценарист заедно с Дейвид Ройбен Шварц и Уорън Дейвис.

В главните роли са Даниел Харис (от поредицата „Хелоуин“), Том Сайзмор („Спасяването на редник Райън“, „Жега“), Тони Тод (Candyman), Бил Моузли („Сам в мрака 2“) и Джо Пилато („Денят на мъртвите“) – техните герои ще намразят Ню Йорк, когато метрополисът се превърне в техен капан, а орди немъртви окупират улиците.

Изображение с име: Danielle_Harris
Даниел Харис отново ще бъде подгонена от свръхестествени изроди

Макар и да не са най-скъпо платените актьори в Холивуд, феновете на филмите на ужасите вероятно са чували повечето от имената на актьорите. „Кендимен“ на Тони Тод е с култов статус в жанра, а ролята му там му осигури участия в „Последен изход“ и „Брадвата“. Чернокожият актьор обаче далеч не се ограничава само с хорър – бил е в „Чък“ (Директор Греъм), „Събитието“ (Генерал Уитнам), „Старгейт СГ-1“ (Лорд Хайкон) и още над 150 заглавия. Даниел Харис пък си е коронована царица на писъците с четирите си филма „Хелоуин“, „Земята на коловете“ и поемането на главната роля за втория „Брадвата“. Бил Моузли и Джо Пилато също сте ги гледали все в някой от многото им ужаси, макар и да не сте им запомнили имената.

Част от актьорите са вече на възраст, на която няма да им отива да бягат наляво-надясно, дори и преследвани от зомбита, но физическата им форма няма да е чак такъв проблем, след като технологията на заснемане ще може да промени телата им както й е удобно. Дали новият подход, който ще предложи тя, ще е достатъчен, за да ви привлече в киното – ще видим като излезе филмът.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата