the dark knight rises

И „Черният рицар“ със зарибяващ трейлър

Най-новият трейлър увеличава напрежението с носталгия, експлозии, летящ Батмобил, зловещ Бейн и Жената-котка.

Ако обичате филми за супергерои, то вероятно вече сте запланували кога да отидете на „Отмъстителите“, които излизат още утре по кината. Но необичайният екип от надарени хора не е единственото важно кинокомиксово събитие тази година – на 20 юли чакаме и финала на епичната трилогия за Батман. „Черният рицар се надига“ за още добри дела и ще се изправи срещу най-трудния си противник досега.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Предишните трейлъри повдигнаха много въпроси, но ето че този отговори на доста от тях, без, разбира се, да разваля изненади от филма. Жената-котка шепне заплашителни слова в ухото на Брус Уейн и прилича на обикновена дребна крадла. С напредването на филма обаче тя ще се присъедини към каузата на Батман. Ан Хатауей определено демонстрира класа и затваря устите на тези, които се съмняваха, че тя е правилният избор за прочутата роля.

Репликите на Бейн (Том Харди) са презаписани и преработени, за да са по-разбираеми, макар и да не звучат толкова зловещо, колкото в оригиналния вариант. Сцените с него са повече от епични и загатват, че персонажът ще има огромна роля в развитието на Брус Уейн/Батман като герой.

Изображение с име: Dark-Knight-Rises-Trailer-3-Bane-and-Bruce-Wayne

Героите на Джоузеф Гордън-Левит и Мерион Котилард изглеждат важни, но не повече отколкото им се полага – обикновено Готъмско ченге и гаджето на Брус Уейн. Според някои слухове обаче, един от тях също има друга самоличност, чието разкритие ще бъде една от изненадите на The Dark Knight Rises. Нолан изобщо не коментира спекулациите, с което хем загатва, че може да са верни, хем показва, че може и да няма нищо подобно.

Самият Батман явно ще отсъства през по-голямата част от филма, а вместо него ще гледаме официалния Брус Уейн. Това го знаехме още от тийзъра, когато героите питаха за Батман, а сега го виждаме на практика – зрителите ще бъдат измъчени до краен предел, преди да видят любимия си маскиран герой. Мда, не стига, че ще чакат още три месеца, докато излезе филмът, но и в началото му ще трябва да чакат още, докато Брус Уейн отново надене черната маска. Сигурни сме обаче, че ще проявите търпение и ще оцените появата на Батман в точния момент.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата