7 коментара
fox-alcatraz-touch

Touch продължава, Alcatraz – не

Fox се изказа по въпроса за бъдещето на двете фантастики, които дебютираха тази година.

Изображение с име: Alcatraz_320
Хорхе Гарсия подава снимка за некролога на "Алкатраз"

Американската телевизия Фокс, която често пуска сериали, за които се говори дълго преди началото им, но те рядко оцеляват дълго на екран, поднови една от дебютиращите тази година фантастики и дръпна шалтера на другата.

И Touch, и Alcatraz не се оказаха хитовете, каквито всички се надявахме да бъдат. И двата имаха силни стартове в рейтингово отношение, но в последствие представянията им се влошиха значително. Спадът на броя зрители при Touch обаче е по-малък, дори напоследък има и леко покачване, поради което именно той ще бъде подновен.

„Докосване“ има и друго предимство пред „Алкатраз“ – главната роля е поверена на Кийфър Съдърланд. Синът на Доналд Съдърланд дълги години носеше успехи на телевизията, начело на хитовия „24“. В продължение на 8 сезона и 2 филма актьорът трупаше фенове, мнозина от които го последваха и в новото му научнофантастично-драматично поприще. Създател на сериала пък е Тим Кринг, който стоеше и зад „Герои“. Драмата с болното от аутизъм дете, което може да предсказва бъдещето, ще докосва сърцата на зрителите още поне един сезон.

„Алкатраз“ също имаше обещаващи лица зад гърба си. Един от създателите беше Джей Джей Ейбрамс, който отдавна е записал името си със златни букви в телевизионната история с „Изгубени“, „Наричана още“ и „Експериментът“. Отскоро дори се подвизава успешно и в киното с новите филми по „Стар Трек“. Сред актьорите се открояваше и Хорхе Гарсия от „Изгубени“. За съжаление, обаче, мистерията с липсващите затворници не можа да заинтригува зрителите, а разтягането на локуми този път изигра лоша шега на сценаристите. Останалите около 290 изчезнали затворници ще останат с неясна съдба, тъй като повече епизоди от този сериал няма да има.

По-рано тази година Fox взе и друго, още по-важно решение, относно сериали с повече фенове и медиен шум около тях – Terra Nova беше спрян, а Fringe – продължен за още един, финален сезон.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата