6 коментара
revolution nbc show

Вижте трейлъра на новия сериал „Революция“

Какво е общото между Джей Джей Ейбрамс, Джон Фавро, Ерик Крипке, Браян Бърк и българския фолклор?

С повече от милиард долара успех в бокс-офиса зад гърба си Джон Фавро и Джей Джей Ейбрамс са двама от най-големите Холивудски режисьори в момента. Ето защо не е никак изненадващо, че NBC възлагат големи надежди на новия им съвместен сериал, който тази есен ще се бори за одобрението на зрителите. Като изпълнителни продуценти пък ще се включат Ерик Крипке („Свръхестествено“) и Браян Бърк („Изгубени“), които допълнително ще помогнат в начинанието. Проектът спада към жанра на научната фантастика и се казва „Революция“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Идеята зад сериала е простичка, но много ефективна. Един ден всички технологии по света спират. Телевизорите вече не излъчват, колите не вървят, компютрите не тръгват – всичко отказва. Кой е причинил Затъмнението и какво е то всъщност? 15 години след апокалиптичното събитие обществото се е разпаднало, а цивилизацията е в крах. Хората се управляват от воюващи групировки и престъпници. Човечеството има една последна останала надежда технологиите да проработят отново и тя е във флашка, държана от членовете на семейство Матисън.

Тази смес от мистерия, екшън и семейна драма изглежда като точната комбинация, която би трябвало да пооправи имиджа на NBC. Телевизията отдавна не е имала истински хитове в нашия жанр. Тази година сравнително успешно тръгна „Грим“, но се провали „Буден“ и се стигна до достоен завършек за „Чък“. Може би Revolution е сериалът, който ще накара зрителите да изберат точно този канал, а имената на лицата зад него ще им предложат допълнителна мотивация.

Изображение с име: NBC-Revolution

Трейлърът изглежда доста интригуващ по няколко причини. Първо – самата концепция е много интересна и добре реализирана. Визиите на превзетите от природата Вашингтон и Чикаго са изпипани и адекватни, а развитието на обществото изглежда достоверно. Е, може би след 15 години без работещи перални дрехите на героите няма да останат толкова чисти и стилни, а атмосферата сякаш малко краде от „Файърфлай“, но това са бели кахъри. Второ – как можем да пропуснем саундтрака с български фолклор в дъбстеп ремикс?!

Сериалът повдига и интересни въпроси – какво би било обществото без технологиите? Ще може ли всеки от нас да оцелее в такъв свят и какво би правил? Как ще оживеем, без всеки ден да отваряме SciFi.bg? Възможни отговори ще започнат да ни предлагат епизодите на „Революция“ от тази есен.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата