Гийом Мюсо ни обича

„Защото те обичам“ е новото предложение на французина Гийом Мюсо – свръхестествена история, която топли сърцето.

ИК „Изток-Запад“ продължава своята фантастична колекция Magica с книгата „Защото те обичам“ на Гийом Мюсо. Издателството описва романа като „смесица от различни жанрове, сюжети и обрати, преплетени и описани великолепно, развити от истински литературен виртуоз“.

За какво става дума? Малката Лейла изчезва, докато е заедно с родителите си в един търговски център на Лос Анджелис. Отчаяни след дългото й търсене, те не могат да живеят повече заедно и се разделят. Пет години по-късно тя е намерена на същото място, където се е изгубила. Лейла е жива, но въпреки щастливите обстоятелства, не проронва нито дума. След радостта от намирането й започват да напират въпросите: къде е била през цялото това време? С кого? И най-вече: защо се е върнала…

Авторът е роден през 1974 г. и се пристрастява към четенето и писането от малък. След зловещ инцидент, който почти го погубва, започва силно да се увлича по темата за ПБС – преживяванията, близки до смъртта. Това довежда до написването на издадения и у нас бестселър „И след това…”, който се превръща в първия голям хит на писателя и който през 2008 г. е екранизиран с участието на Джон Малкович и Еванджелин Лили. Успехът продължава и с други изключително хитови и запомнящи си произведения, сред които е трилърът „Ще бъдеш ли тук?” (също публикуван на български). В стила на Мюсо присъстват три неизменни съставки: свръхестественото, изгарящата любовна страст и интригата, доближаваща се до тази на детективските романи. Необикновеният и сензационен успех на книгите му, продадени в над 12-милионен тираж и преведени на 35 езика, го превърна в най-четения френски автор за 2011 г.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |