1 коментар
prometheus-avengers-snowwhiteandthehuntsman

Киноуспехи

„Отмъстителите“ чупят нов рекорд, „Прометей“ и „Снежанка и Ловеца“ се радват на солидни премиери.

Изображение с име: snow-white-and-the-huntsman-final-poster-378x600The Avengers счупиха нов рекорд този петък. Филмът официално е на трето място в класацията най-много събрани приходи на всички времена. И то при положение, че манията по него още не е отшумяла напълно. Досегашният бронзов медалист „Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2“ остава на четвърто място – неговите приходи са 1.328 милиарда долара, докато „Отмъстителите“ са заработили на студиото си 1.33 милиарда. На второ място остава „Титаник“ с 1.8 милиарда, а на първо – „Аватар“ с 2.8 милиарда. Следващият филм от успешната комиксова серия е „Железния човек 3“, чиято премиера се очаква на 3 май догодина.

Джос Уедън обаче не е единственият с повод за празнуване. Ридли Скот преживява втора младост с премиерата на „Прометей“, която в голяма част от света беше този петък. Ревютата досега са по-скоро смесени (повечето критици смятат, че филмът става, но определено не заслужава вълнението, което предизвикаха добрата промоция и зарибяващите трейлъри), но продажбите на билети определено показват добра оценка от страна на публиката. Събраните само за петък и събота 35 милиона долара са от 15 страни, в които премиерата е една седмица преди останалите (и ние сме сред тях). 11 милиона са приходите от Русия, почти 10 от Великобритания и 7 от Франция. На 8 юни Prometheus атакува САЩ, където се очаква да направи още по-тлъсти пачки.

Донякъде едновременната премиера на два от най-очакваните филми попречи на втория в световен мащаб, тъй като навсякъде приходите за „Снежанка и Ловеца“ са по-малко отколкото за „Прометей“. В САЩ и Латинска Америка обаче познатата приказка в епичен мащаб нямаше конкуренция и се справи много по-добре от предвиденото. 55 милиона долара в САЩ и още 39 от останалия свят са значително по-добри резултати от тези, които маркетолозите очакваха. И това се случва на фона на доста негативни ревюта от страна на критиците.

Това е – когато фактите говорят, и боговете мълчат. Дали според вас въпросните филми си заслужават парите – ще разберем евентуално от коментарите ви. Аз лично още не съм гледал нито един от трите 🙁

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата