The Hobbit

The Hobbit 3 все по-близо до реализация

Питър Джаксън усилено се бори да осъществи проекта.

Изображение с име: peter-jacksonМоже би най-голямата новина на тазгодишния Comic Con беше, че Питър Джаксън иска да разшири „Хобитът“ в трилогия.

Оказва се, че известният режисьор е вече с една стъпка по-близо до осъществяване на желанието си. Джаксън води усилени преговори с Warner Bros за трети филм, а оттам явно са отворени към предложението, стига да се подплати с разумен бюджет. Все пак, една от причините предстоящите два филма да са изгодни е, че те се снимат наведнъж, което пести много разходи. Ако се направи трета част, актьорите ще трябва да се събират отново, което е свързано с по-широко развързване на продуцентската кесия.

Така или иначе, материал за трети филм има. Джаксън ползва допълненията на самия Толкин към романа му, за да направи сюжета по-разнообразен, а от тези анекси явно има и достатъчно за трилогия.

Решението за това дали ще има „Хобитът 3“ или не ще бъде взето скоро – а след като не се чака резултата от първите части, явно студиото не се съмнява, че те ще бъдат хит. Явно зелената (или съответно червената) светлина зависи повече от други фактори, но както е тръгнало, най-вероятно Джаксън ще получи позволение за трилогия.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата