Ейбрамс и Уайман ни готвят нов сериал за полицаи и андроиди

Не се отчайвайте след края на „Експериментът“ – неговите създатели ще продължат да работят за същата телевизия.

Светът не свършва с Fringe. Поне не и този на създателите му.

Наближава датата 28 септември, която феновете на „Експериментът“ хем чакат с нетърпение, хем искат да отложат максимално. Именно тогава започва последния сезон на драматичната фантастика, който ще сложи край на приключенията на Оливия, Питър и Уолтър с гръм и трясък.

Но не тъжете прекалено много, защото Джей Джей Ейбрамс и Джоел Уайман няма да ни изоставят след това. Те вече са подписали сделка с Fox за пилотен епизод на нов фантастичен сериал. Проектът все още си няма име, но пък се знае, че е постигнато съгласие за доста изгодни условия – телевизията се задължава да излъчи пилота, каквото и да стане, като в противен случай ще трябва да плати солидни обезщетения на създателите му.

Новият проект ще прилича на типичните полицейски екшъни, в които двама приятели полицаи се борят срещу престъпността. В този случай обаче жанрът ще бъде леко обогатен – действието ще се развива в близкото бъдеще, когато всеки човек-полицай си партнира с андроид.

Ако в момента си казвате „полицаи и андроиди – може да не звучи много интересно, но това е Ейбрамс, трябва да му се даде шанс!“, охладете малко ентусиазма си. Сценаристът е имал както големи успехи в кариерата си (Lost, Star Trek XI), така и провали (Alcatraz, Undercovers). Честно казано, дори Fringe има голям късмет, че продължи толкова дълго с постоянно падащите рейтинги, независимо от това колко страстни са феновете му.

От друга страна, сериалите от този поджанр обикновено се справят много добре с рейтингите, а и Ейбрамс има достатъчно фенове, които да му дадат шанс поне за пилотния епизод. Разбира се, трябва да се намери перфектният баланс между обичайното за жанра, на което е свикнала масовата публика, и качествената мистерия, която очакват феновете на Ейбрамс. Стига да не се отблъсне масовката с твърде много фантастика и да има какво да задържи сайфай почитателите, проектът би трябвало да потръгне. Засега нещата са по-скоро в зоната на оптимизма и нищо чудно, след като му се даде име, да видим новото сериалче в есенната програма на Fox за 2013-та.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Линкълна Варненски

Фантастиката започна да се изражда в нещо средно между семейна драма за всички у дома , политически абсурд, поредната боза за страховете на обществото от бъдещето и разни изцепки на студията за бърза печалба на всяка цена ! Всеки следващ сериал който се числи към фантастиката е по-лоша версия на нещо което феновете на са приели вместо да заложат на римейк на някоя класика със по-висок бюджет и по-заплетен сценарий се чудят каква изцепка да пуснат за да не гледаме в скоро време въобще телевизия ! Аз лично все по-малко гледам телевизия и филми всичките са еднакви или много подобни едни на други и не си заслужава да си губя времето със тях !