Игрите на Глада, които не видяхме

Вижте идеята на режисьора Кевин Танчароен как трябва да изглеждат игрите.

Преди да почнат снимките на някой филм, най-голямата дилема е кой ще го режисира. Студията често имат предвид няколко режисьора, които показват своите виждания за лентата. Ние, публиката, виждаме само крайния продукт и не можем да разберем с каква версия сме се разминали. В последните години е било прието виждането на режисьорите за филма да се представят във формата на смесица от трейлъри и сцени от вече готови филми – за да могат от студиото нагледно да усетят атмосферата, която иска да постигне твореца.

Когато от Lionsgate започват търсенето на режисьор за „Игрите на Глада“, Кевин Танчароен прави точно такова клипче. Танчароен не може да се похвали с много филми зад гърба си и може би е виждал „игрите“ като своя трамплин. Засега е режисирал филма от 2009 „Fame“ и интернет сериала „Смъртоносна битка: Заветът“. Както знаем, Гари Рос е спечелил мястото, но сега Танчароен е решил да покаже клипчето, с което се е представил пред Lionsgate. Ето го и него:

Много хора останаха недоволни от по-скоро смекчената и подготвена за деца атмосфера на филма, както и от постоянно тресящата се камера. Би ли ви харесала повече версията на Танчароен съдейки по видяното? Може би точно това цели режисьора с пускането на клипчето си в интернет – натиск от недоволните фенове и евентуалното му назначаване. Не че смесица от творбите на други хора е много оригинално, но още не е късно да се тръгне в по-мрачна посока, след като режисьорът на „Mockingjay“ е все още неизвестен.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Alex

Сегашния режисьор се е опитал да извади най-същественото от книгата, но се е провалил с гръм и трясък! Добре че бях чела книгите, че иначе тоя филм никога нямаше да искам да го погледна даже отново… не че сега искам де, но ми е любопитно как от тая боза дето я е сътворил ще успее да стигне до 3тата книга, която е много по-военно настроена и вече на никой не му пука тая кого ще целуне…

Alex

Аз пък и при едната версия и при другата си представях че не съм чела книгите. Да ви кажа от горния трейлър ми станаха ясни много повече неща, отколкото от целия филм, който видяхме.

Петър Атанасов

Съгласен – героите определено не бяха направени така, че да ти пука за тях. Обстановката също не ми допадна особено, а постоянно тресящата се камера ме вбесяваше. Най-важните идеи и моменти в книгата бяха показани във филма без изобщо да се разбира целта им. Честно казано съм на страната на Танчароен – така и така няма как да се предаде всичко на филм, поне да беше направено по-зрелищно.

lokster

Лично на мен „Игрите на глада“ ми беше много скучен – изобщо не ми пукаше какво се случва с героите.
Някак си… трябваше да има много повече насилие, да бъде по-мрачен. Вместо това беше някаква блудкава романтична драма за тийнейджъри. Пълно клише…
А горния трейлър ми оставя привкус на манджа с грозде – не мисля че въпросния режисьор щеше да се справи по-добре. Просто щеше да се престарае в опитите си да направи динамичните сцени да изглеждат „cool“…

Мира
Pepper

На мен ми изглежда, че е искал повече да се наблегне на битките и атмосферата да е доста по-мрачна. Обаче като гонят рейтинг 13 ще видим такава версия през крив макарон.

Петя Ивайлова
petia84

аз не съм съвсем доволна от филма – преди всичко не харесвам някои от актьорите (Пийта, Хеймиш, Президента – можеше да е много по-отвратителен), но не знам какво да кажа за това клипче – съдържа сцени от поне десетина филма и не съм сигурна какво точно е искал да каже режисьора – ако е искал да наблегне на динамиката, тогава съм изцяло „ЗА“, но ако иска Окръг 12 да прилича на гето, а Капитолият да бъде толкова сив и депресиращ – категорично не.