Mass Effect ще има още DLC-та

Omega няма да е последното разширение на историята.

През септември, горе-долу по същото време, когато Рей Музайка и Грег Зесчук (създателите на BioWare) напуснаха гейм индустрията, компанията обяви дългоочакваното DLC за Mass Effect 3 Omega. Новината излезе по-малко от месец след изизането на Leviathan, който успя да тушира част от недоволството на феновете, причинено от финалите на Mass Effect 3.

Оказва се, че от BioWare планират още допълнителни материали за сваляне, като ще продължи и съдържанието за single player. Това е казал Кис Прийстли от ПР-отдела в отговор на въпрос в Туитър докога ще продължат да излизат DLC-та за играта.

Omega ще излезе на 27 ноември (за Европа най-вероятно 28 ноември) за Xbox, Play Station 3 и PC, и ще бъде най-голямото разширение на игра досега. Феновете ще имат възможност да се завърнат на култовата за историята на играта космическа станция Омега и отново да видят Ария Т`лоак. Сюжетът е бил предвиден още за самата игра, но в последствие от екипа са решили, че е най-добре върху него да се изгради цяло DLC. Както може да се очаква, събитията в него ще се развият преди категоричния край на историята в играта, което донякъде позволява на феновете да играят и да си представят, че той не се е случил и не ги е разгневил. Но от друга страна, това малко обезсмисля усилията на играчите, защото при такъв финал, има ли наистина значение какво се случва преди него?

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Да, и аз мисля че ME е една от най-епичните поредици, и горещо я препоръчвам на всеки който не е имал късмета да я играе все още.
Още повече ме зариби това, че играта е Sci-Fi, а не поредното фентъзи с дракони и мечове (въпреки че харесвам и този жанр)…

Мира

Разширената версия определено пооправи нещата, но това не променя факта, че края на цялата поредица зависи от решение взето на края на играта ( и от това колко армия си събрал). Цялата работа с „избора от начало до край оформя нещата“ си беше абсолютна лъжа. В добрия червен край се вижда, че Шепърд живее, но със сигурност се знае, че в МЕ4 Шепърд няма да участва. Длцтата и за мен са излишни след този край, да си оставят историята на мира. Наистина има какво да се желае от завършека, но трите части и с него си оставят едни от най-епичните игри изобщо, поне за мен.

Само да не се сетя за „refusal“ края, че направо лошо ми става 😀

ВНИМАНИЕ СПОЙЛЕРИ!

Трудно ще преглътнем завършека на ME3. Честно казано не съм голям фен на DLC-тата – винаги оставам с усещането че са просто допълнително изстискване на пари от феновете.
Проблема не е в това че Шепърд в общи линии умря, а в това че без значение какъв избор правиш по време на играта (а и директно преди финала), на практика края е един и същ – само цвета на експлозията е различен… И трите части на играта бяха супер, но завършеха на ME3 просто беше претупан.
Толкова много сюжетни нишки просто остават прекъснати и недовършени, толкова много важни решения от предните две части се оказват без значение…
Да се надяваме че BioWare няма да повторят тази грешка с Dragon Age 3…