Надникнете в дневниците на героя

„Дневниците на героя“ от Рик Риърдън е сборник с четири непубликувани до момента разказа от света на „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ и излиза по книжарниците във вторник.

Феновете на Пърси Джаксън имат причина да празнуват. На 23 октомври „Егмонт България“ пуска на пазара ново допълнение към истоията му – „Дневниците на героя”. Книгата съдържа четири непубликувани до момента разказа с героите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп” и „Героите на Олимп”. Оригинални илюстрации, интервюта и портрети на герои, карти и загадки допринасят за доброто настроение, което доставя тази изпълнена с екшън и най-разнообразни приключения колекция. Доказателството, че в тези хвалебствия няма лъжа и измама? В осмата си седмица в класацията за най-продавани книги за деца и тийнейджъри на „Ню Йорк Таймс” тя заема третото място.

Подгответе се за нови приключения, битки с чудовища и срещи с темпераментни гръцки и римски богове из цялото земно кълбо. Старшият писател на лагера на нечистокръвните Рик Риърдън ви дава възможност да се присъединете към Пърси Джаксън и неговите приятели в мисията им, която ще ги изправи срещу зловещи врагове и много изпитания. Проследете техните приключения в тази поверителна колекция от неразказвани досега истории. Това, което ще научите, може да спаси живота ви!

Дневникът на Люк Кастелан
Историята, разказана от гледната точка на Люк, проследява приключенията му с Талия и Анабет от дните, преди да пристигне в лагера на нечистокръвните. Може би тя ще ви помогне да разберете защо обещаващият млад герой по-късно избира тъмната страна.

Пърси Джаксън и жезълът на Хермес
Този разказ е добър пример за това как денят на един герой може да бъде провален във всеки един момент от поредната олимпийска криза. В случая пикникът на Пърси и Анабет е прекъснат от Хермес, който има спешна нужда от тяхната помощ.

Лио Валдес и търсенето на Бъфорд
Действието се развива в бункер номер девет на лагера на нечистокръвните. Лио се опитва да конструира съвършения летящ кораб „Арго ІІ”, но нещо се обърква по ужасяващ начин. Дори с помощта на Пайпър и Джейсън оцеляването на целия лагер е под въпрос.

Синът на магията
Кой и как контролира мъглата? Защо чудовищата могат да долавят присъствието на героите? Какво се е случило с полубоговете, воювали на страната на Кронос по време на инвазията в Манхатън? Всички тези въпроси получават своя отговор в разказа „Синът на магията”.

В „Дневниците на героя” ви очакват още интервю със змиите на Хермес, Джордж и Марта, а също и портрети на важни герои, които може да срещнете по време на подвизите си. Като изображението на Талия Грейс, например (тя не обича да я рисуват, но този път са успели да я убедят да позира).

Интересен факт е, че Рик Риърдън започва да пише романите за Пърси като средство, с което да привлече сина си Хейли за каузата на четеното. По всичко личи, че целта е изпълнена. Последният разказ в „Дневниците на героя” – „Синът на магията”, е написан именно от Хейли. В него младият Риърдън хвърля светлина върху събитията, които се случват хронологично след тези в „Последният олимпиец”, а баща му сам признава, че не би се справил по-добре.

Следващият роман в поредицата „Героите на Олимп” – „Знакът на Атина”, очаквайте на книжния пазар у нас през ноември.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Aз харесвах люк от самото начало и не съм го обвинявяла, защото знаех че си има причина, дори и да не я знаех

Петя Ивайлова
petia84

Люк ми беше по-симпатичен от Пърси, и това определено ме настрои против филма, като цяло… И без това, предполагам, че този тип филми/книги са насочени към по-млада възрастова група, така че моето мнение няма значение в случая 🙂