znak-atina-tt

Пърси Джаксън и „Знакът на Атина“

Качете се на борда на Арго ІІ, ако смеете… Последвайте Знака на Атина!

Изображение с име: znak-atina-cМина едва месец от излизането на „Дневниците на героя“ и на пазара вече е пусната нова книга от поредицата за Пърси Джаксън. Това е „Знакът на Атина“, а авторът отново е Рик Риърдън.

В „Синът на Нептун”, втората книга в поредицата „Героите на Олимп“, Пърси Джаксън се озова сред римски полубогове в лагера „Юпитер”… без да знае кой е и откъде идва. Героят спечели доверието на римляните и им помогна да се защитят срещу отмъстителните сили на Майката Земя – Гея. В „Знакът на Атина“ Пърси е върнал паметта си и след шестмесечна раздяла се събира отново с приятелката си Анабет Чейс. Към тях се присъединяват римските герои Джейсън Грейс (син на Юпитер), Хейзъл Левеск (дъщеря на Плутон) и Франк Занг (син на Марс), както и гръцките им другари Пайпър Маклийн (дъщеря на Афродита) и Лио Валдес (син на Хефест). На борда на кораба, конструиран от Лио – Арго ІІ, те се отправят на поредната опасна мисия. Каква е тя ли? Този път героите трябва да открият и затворят Портите на смъртта. Доста отговорна и рискована задача… А Анабет има още за какво да се тревожи. В джоба си момичето носи дар от божествената си майка, Атина, дошъл с изрична заповед: Последвай Знака на Атина. Отмъсти за мен… Но за да го направи, Анабет ще трябва да се изправи срещу най-големия враг на богинята на Мъдростта…

Пресъздадена през погледа на четирима различни герои, историята в „Знакът на Атина” ще отведе читателите на пътешествие през морета и океани към опасни древни земи. Разтърсващи открития, непосилни жертви и ужасяващи сблъсъци на живот и смърт очакват полубоговете там. Качете се и вие на борда на Арго ІІ, а билетите се продават от ИК „Егмонт България“.

Рик Риърдън продължава да придобива световна слава с 33 милиона продадени копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни. „Знакът на Атина“ е излязъл едва на 2 октомври в САЩ (браво на нашите за бързия превод!) и дебютира начело на класациите за бестселъри. Тиражът там е 3,5 милиона бройки, а за промоцията тамошните издатели са направили и хубаво трейлърче:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Изображение с име: Пърси Джаксън и "Знакът на Атина"

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата