daryl merle twd 4

Актьори от The Walking Dead ще озвучават и следващата игра

The Walking Dead: Survival Instinct е следващата игра, която ще се възползва от успеха на сериала. Актьорите зад братята Дарил и Мърл ще озвучават героите си и там.

Изображение с име: walking-dead-game-whysoblu-poster
Първата игра по "Живите мъртви" се оказа изключителен успех, не без приноса и на Робърт Киркман

Все още продължават да излизат епизоди от играта на Telltale Games – The Walking Dead. Неочаквано дори за създателите си, тя жъне огромни успехи и страшно много позитивна критика. Манията по сериала, чийто трети сезон тече в момента, също не стихва.

Моментът изглежда подходящ за следващата игра по „Живите мъртви“ – The Walking Dead: Survival Instinct. Разаботват я Activision и Terminal Reality, като тя е предвидена за шутър от първо лице. Другото интересно при нея е, че вместо да взаимства идеи от комикса, тя се вдъхновява директно от сериала.

Главните герои ще са братята Дарил и Мърл Диксън. Сюжетът ще проследява техния опит да се доберат до Атланта, градът, който в първи сезон се смяташе за убежище, непревзето от зомбитата. Както сериалът ни показа, обаче, градът се оказа всичко друго, но не и безопасен.

За да озвучават двамата герои, са наети и съответните актьори от сериала – Норман Рийдъс и Майкъл Рукър. Рукър не е нов за жанра, тъй като преди това е озвучавал няколко игри от поредицата Call of Duty, включително и нашумялата Black Ops 2. За Рийдъс пък това ще бъде ново предизвикателство.

С приключенията на Дарил и Мърл по пътя към Атланта и вътре в самия град, изглежда че ще има много материал за избиване. Интересно, дали разработчиците ще се съобразят с предпочитаното от Дарил оръжие – лъка. В повечето игри той присъства като оръжие, но обикновено е второстепенно и резервно. Ако играта цели максимална близост със сериала, то за Дарил лъкът ще трябва да е основното оръжие.

От друга страна, Робърт Киркман не участва в разработката на играта (за разлика от епизодичната версия на Telltale Games) и вероятно новият сценарист ще си позволи известни свободи. Очакванията са големи, потенциалът за качествена предистория е налице, но и мнозина се опасяват, че играта ще е просто опит да се направят лесни пари от вървежен франчайз и, следователно, ще бъде пълен провал.

Кой е прав и кой – крив, ще разберем някъде през 2013 година, когато The Walking Dead: Survival Instinct ще излезе за компютри, PS3 и Xbox 360.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата