„Стрелата” продължава да изненадва приятно през 2013 година

Цяло съзвездие от любими на сай-фай феновете актьори взема участие в хитовия сериал.

Сет Гейбъл ще бъде суперзлодеят Вертиго.

Сериалът „Стрелата” се превърна в един от телевизионните хитове на 2012 година. Въпреки че преди старта му имаше съмнения за това, дали телевизията ще изпълни обещанието си към зрителите да представи реалистична, по-мрачна версия на комиксовия герой Зелената стрела, резултатът беше не просто добър, а отличен. Станахме свидетели на може би един от най-качествените сериали, вдъхновени от комикс, създавани някога. Сред предимствата му са не само добре изградена атмосфера, напрегнат екшън и приятен сюжет, а и това, че създателите на сериала явно са решили, че най-добрият начин да привлекат сай-фай феновете за зрители, е да включат колкото се може повече актьори от приключили фентъзи и фантастични сериали в постоянни или епизодични роли.

Пол Блекторн („Досиетата на Дрезден”, „Реката“) и Джон Бароумен (Джак Харкнес от „Торчууд” и „Доктор Кой”) вече са част от  постоянния каст и се справят страхотно с ролите си (макар че Бароумен е само 15 години по-възрастен от телевизионния си син Томи/Колин Донъл, което е странно…). В една от сериите видяхме и Теймо Пеникет („Бойна звезда Галактика”, „Куклена къща”) в ролята на зъл мафиот, който беше убит от дъщерята на шефа си.

Преди седмици беше обявено, че Сет Гейбъл (агент Лий от „Експерименът”) ще изпълни ролята на злодея Граф Вертиго, който е нещо като аналог на Жокера във вселената на Стрелата. Вертиго ще бъде представен в 12-ти епизод на първи сезон, който предстои да видим на 30 януари 2013 г. Според думите на Гейбъл, участието му в сериала е било изключително забавно за него. То едва ли ще се ограничи в един епизод, тъй като злодеят, когото той персонифицира, е от висока класа и без съмнение ще бъде истинско предизвикателство за Оливър Куин.

Доджър(Джеймс Калис) ще открадне Шеруудския рубин.

Вчера беше обявено, че Джеймс Калис („Бойна звезда Галактика”, „Еврика”) също ще участва в сериала. Той, също като Гейбъл, ще бъде злодей – а именно Доджър – международен крадец на бижута, който принуждава невинни хора да поемат вината за престъпленията му. Засега не е ясно дали героят му ще се появи само в един или в няколко епизода.

Включването на познати лица е изпитан трик за привличане на зрители и ако тази тенденция продължи, не би било учудващо, ако в бъдещите епизоди на Arrow се появят актьори от „Герои”, „Изгубени” или други хитови фантастики. „Стрелата“ и така има достатъчно добър рейтинг, но новини за такива гостувания не могат да не ни радват – появите на познати и обичани лица може само да увеличи интереса и удоволствието от гледането на един и без това добър сериал.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

има триседмична почивка – 17 епизод ще излезе на 20 март – в него ще се върне Елена, приятелката на Оливър (тази, която искаше да убие баща си, не я харесвам 😉 ). Някои от сериите са много добри, но някои ще ги пропусна, когато реша да гледам сериала за втори път – например тази с откачения пожарникар – голяма глупост беше…

РУМЯНА

Филма много ми хареса. Изгледала съм 16 епизода от първи сезон,но ми се струва,че това не е краят.Кога ще излязат другите епизоди?

Петя Ивайлова
petia84

да – аз дори опитах да гледам „Хаваи 5 0“ заради познатите лица, но не е моят тип сериал. Наистина ми харесва да виждам познати актьори, и особено – ако са в напълно различна роля, от тази, в която съм ги гледала. Ето – Сайлъс Уиър Мичъл е едно от най-добрите неща в „Грим“, а в „Бягство от затвора“ беше някакъв пълен идиот – приятно е, да го видя в нова светлина.:)

Петър Атанасов

Не го гледам този сериал, но много се радвам на тази тактика да използват познати актьори! Не е честно когато някой добър актьор изгрее в даден сериал и повече никой не го потърси. Не че е лошо да излизат нови и непознати актьори, но е хубаво да има баланс. Друг сериал, който постоянно наемаше звезди от жанра, беше „Чък“ и съм сигурен, че това му помогна да издържи 1-2 сезона повече, отколото щеше да е иначе.