1 коментар
3216352-high-doctor-who-christmas-special-20121-1024x807

ТАРДИС ще е с нов дизайн за Коледа

Машината на времето на Доктора ще бъде редекорирана в следващия епизод.

Спокойно можем да кажем, че с края на историята за Ейми и Рори приключи и цяла епоха в „Доктор кой“. Междувременно, 2013-та е много важна година. Тя отбелязва точно 50-тата годишнина от създаването на сериала, събитие, което ще бъде почетено със специални епизоди.

Тези два фактора са мотивирали дизайнерите в сериала да редекорират интериора на ТАРДИС – хем да старият дизайн да си остане за Ейми и Рори, хем новият да бъде малко по-ретро и по-подходящ за юбилея. За съжаление, не е пусната достатъчно информация по въпроса, имаме само една малка снимчица:

Изображение с име: cult-doctor-who-new-tardis

Един от по-запалените фенове е успял да преведе надписа от галифрейски. Според него, на колоната пише: „Не забравяй да включиш сините стабилизатори и да пуснеш ръчната спирачка. С обич: Ривър. Целувки“. Какъв точно речник е използвал фенът, не е ясно, но преводът би подхождал.

Така или иначе, снимката изглежда чудесно, а ако целият интериор мине в сини тонове, ще се получи нещо много добро и различно от всичко досега. Въпреки това, много от феновете негодуват и смятат, че смяната е излишна и е към по-лошо. Явно обаче всички ще трябва да свикнат.

Междувременно, от BBC потвърдиха също, че Коледният Doctor Who ще бъде излъчен на 25 декември от 5:15 часа гринуичко време (което значи, че ние ще можем да го намерим по торентите още същата вечер). Най-накрая ще видим Джена Луис-Колман в целия й блясък като следваща придружителка на Доктора.

Изображение с име: cropped-snowmen

„Интересното в нея е, че променя него и характера му“, казва Мат Смит. „По един или друг начин Доктора винаги е привлечен към придружителката си и със сигурност е впечатлен от тази млада дама. Не колкото към Ейми и Рори – тяхната загуба е оказала огромно влияние върху него, но сериалът бързо трябва да се върне към нормалното си приключенско темпо.“

Междувременно, стана ясно и че двете роли на Джена – Озуин в „Убежището на далеците“ и Клара – новата придружителка, наистина са свързани, но още не е ясно защо и как. Това ще бъде мистерия, която ще се разплита с течение на времето. Но в самия коледен епизод Озуин изобщо няма да се споменава – неговата история си е отделна.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата