JaegerGipsyDanger

Зрелищна борба между роботи и чудовища

Това ни обещава Гилермо дел Торо с най-големия си проект за кината досега – Pacific Rim.

Ако сте от тези зрители, които отиват на кино, за да гледат зрелищни битки с готини ефекти, то вероятно сте много развълнувани за Pacific Rim. Не че ви съдим – та ние изтърпяхме „Заразно зло 5“ чак до края, а при него дори битките не бяха кой знае колко впечатляващи (освен вървящата наобратно в началните надписи – единственият плюс на филма). Та както и да е, Pacific Rim ще е следващото най-вероятно безмозъчно изкушение за любителите на зрелища, а интересното при него е името на режисьора – Гилермо дел Торо, който отдавна не се беше занимавал със сериозни проекти.

За какво ще става дума – орди от гигантски чудовища, наречени „кайджу“, излизат от морето и нападат крайбрежни градове. Отприщва се война, която ангажира ресурсите на човечеството за години напред и отнема милиони животи. Оцелелите построяват гигантски роботи, „джегъри“, които да се борят с чудовищата. Един робот се управлява от двама пилоти, свързани с неврален мост. Но дори те не са достатъчно ефективни. Накрая съдбата на света попада в ръцете на бивш пилот и новобранец, които се хващат да управляват остарял и ръждясал робот и се изправят смело срещу врага.

Изображение с име: pacificrimMN

В главните роли ще видим Айдрис Елба, Чарли Хънам, Ринко Кикучи, Чарли Дей, Клифтън Колинс-младши и Рон Пърлман.

За филма отдавна се говори много, а този шум тепърва ще расте. Скоро наглед безсмисленият сюжет няма да е достатъчна причина да се избяга от манията по филма, а тя вече е подклаждана и от мощна рекламна кампания. Най-добрата й част засега е клипче с репортаж от първото нападение над Сан Франциско:

Бутон за зареждане на YouTube видео

На сайта на филма, http://www.panpacificdefense.com, има и още много други интересни неща – схеми за това как да си построите робот-джегър в няколко различни модела, тестване на системата за ранно предупреждение в САЩ, както и бележки, които високопоставени личности си прехвърлят по темата за защитата срещу морските чудовища кайджу. Сайтът изглежда редовно ще бъде обновява с пикантерийки, така че следете го, ако проявявате интерес към филма.

Той ще излезе по кината на 12 юли 2013 година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата