2 коментара
D

Дракула отвръща на удара!

Нови сериали за легендарния вампир се готвят от NBC и Starz, а отделно чакаме и филм.

Изображение с име: si-meyers-getty-96593911
Можем само да гадаем дали Джонатан Рийс Майерс ще бъде класически кръвопиец в "Дракула", или ще се влее в редиците на съвременните обичливи вампири.

Макар че щастливият край на Бела и Едуард дойде и отмина, вампирите все още са едни от най-актуалните създания в света на шоубизнеса. След поредицата на Стефани Майер и сериали като „Истинска кръв” и „Дневниците на вампира”, кръвопийците са на върха на славата. Може само да се гадае какъв процент от днешните тийнейджъри мечтаят да изживеят любовна връзка с вампир и колко от тях – да бъдат ухапани от такъв, но вместо да свършат като част от ежедневното му меню, да се превърнат в красив и безсмъртен член на семейството му.

Докато мечтата на средностатистическия тийнейджър (или тийнейджърка) е да вампиряса, то мечтата на огромната част от феновете на хоръра и готиката е да видят края на любвеобвилните, ходещи и просветващи на дневна светлина вампири, които предпочитат тихия семеен живот пред заниманията, които според легендите, са обичайни за техния вид (да причакват нищо неподозиращи хора по тъмните улички нощем, и да им изсмукват кръвта например).

Телевизия NBC може би ще върне на вампирите старата им ужасяваща слава, чрез новия си сериал „Дракула”, вдъхновен от романа на Брам Стокър. Още преди месеци беше оповестено, че медията е решила направо да поръча 10 епизода вместо да следва обичайната за новите проекти практика, а именно – да поръча само пилотен епизод, и в зависимост от качеството му, да даде зелена светлина на бъдещия сериал, или да се откаже от него. Преди дни беше обявено, че работата по „Дракула” ще стартира съвсем скоро и сериалът ще започне да се излъчва тази есен. Засега проектът е на твърде ранен етап и няма много информация. Режисьор е Даниел Науф (”Карнавал”, „Спартак: Отмъщение”), а сценаристи ще бъдат (отново) Даниел Науф и Кол Хадън.

В ролята на зловещия граф ще се превъплъти Джонатан Рийс Майерс („Тюдорите”, ”Мисията невъзможна 3”).

Сюжетът ще се развива през 1890 г. в Лондон. Графът пристига в града инкогнито и се представя за американски предприемач, който иска да тласне викторианското общество по пътя на прогреса. В действителност, той търси отмъщение и е изпълнен с ненавист към човечеството, което едва не го е унищожило преди векове. Единственото, което стои на пътя му (разбира се) е любовта към млада жена, която изглежда точно като починалата му любима и, може би, дори носи душата й.

Изображение с име: viggo-mortensen-2
Стига да поиска, Виго Мортенсен със сигурност би могъл да изиграе един истински страшен граф Дракула.

„Дракула” е само едно от мрачните нови предложения на телевизията – както отдавна вече знаем, редом с него, NBC ще излъчи и нова версия на „Ханибал”, както и сериал, базиран на историята на доктор Джекил и мистър Хайд („Не наранявай”), който ще стартира на 31 януари.

От друга страна, граф Дракула изглежда ще бъде актуална тема през фаталната 2013 година, тъй като телевизия Starz също подготвя сериал, посветен на него. Проектът се нарича „Влад Дракула”, и негов автор е Джей Майкъл Стражински. Действието ще се развива през 15 век, и ще обхваща и периода, преди графът да се превърне във вампир. Освен двата сериала, предстои и филм – „Последното пътуване на Деметра” – също по мотиви от романа на Брам Стокър, в който ще се изяви Виго Мортенсен.

Както се вижда – зрителите ще имат възможност да се насладят не на една, а на цели три нови версии на Дракула – предстои да видим коя от тях ще се окаже най-впечатляваща и успешна.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата