festival edu2012 title

Участвайте в копнежа за ученически разкази

Имате шанс да се преборите за одобрението на не 1, не 2, а цели 4 журита, а наградите ще бъдат раздадени на Фестивала на българското образование, на който ние отново ще присъстваме.

И тази година ще участваме като жури в ежегодния конкурс „Копнеж за ученическо творчество“. Основни организатори са нашите приятели от „Човешката библиотека“, а другите журита, които ще излъчат победители, са фентъзи клуб „Светлини сред сенките“ и Фентъзи ЛАРП център. Целта е да се вдъхновят младите хора и да се пробуди творческата им енергия. Разбира се, нашето жури ще поощрява разказите с фантастични елементи, но те не са задължителни – темата е свободна!

Все пак има и правила – текстовете, с които ще участвате, трябва да са до 9000 знака с интервалите и да не са били пращани миналата година. Задължително е всеки участник да събере текстовете си в един файл – в RTF, ODT, TXT, DOC или DOCX формат. Файловете трябва да са анонимни. Личната си информация (име, възраст, клас, училище, град) пращайте отделно, в текста на самия имейл. Възможно е да има и промени в конкурса, така че следете и официалната му страница в блога на „Човешката библиотека“ – http://choveshkata.net/blog/?p=3344

Краен срок за пращане: 21 март 2013. Адрес: poslednorog -в- gmail.com

Наградите ще бъдат обявени на Фестивала на българското образование (на http://edufest.info ще бъдат обявени датите на провеждането му тази година). Те включват книги от Човешката библиотека (хартиени и електронни), публикация онлайн (по желание на авторите) и участие в писателски работилнички на живо, по време на самия фестивал или във вече течащата серия мини-работилнички. Ние пък ще раздадем грамоти и по една малка изненада на отличниците в нашето жури.

А дори да не сте ученици, следете информацията за следващия Фестивал на българското образование, на който ще можете отново да се запознаете лично с нас и да участвате в играта, която дотогава ще измислим. На самия фестивал пък винаги има много гости с различни интересни игри за малки и големи, очаква се тази година отново да надмине миналата, така че събитието не е за изпускане.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата