Започва битката за империята

Едно съобщение, изпратено от дълбините на историята: „Следвай ръката на сянката‟. Един пъклен план, който заплашва и минало, и настояще. Готови ли сте да тръгнете с Джейк Жоунс към най-опасната му мисия до този момент?

„Егмонт България” представя „Битката за империята”, втората книга в приключенската фентъзи поредица „Стражи на историята”. Джейк Жоунс се отправя на ново и още по-опасно пътешествие във времето. Ще можете да го четете от понеделник нататък, когато Егмонт България пуска романа на пазара.

Запасите от атомиум (съставката, чрез която Стражите на историята пътуват през времето) са на изчерпване. Джейк и останалите агенти трябва да се впуснат в изключително рискована мисия в търсене на допълнителни източници. Същевременно, нов и още по-зъл представител на фамилията Зелдт планира да завземе древния свят и да промени посоката на историята в своя изгода. Сега Стражите на историята трябва да се върнат толкова назад във времето, колкото никога не са си позволявали, за да спасят света. Но дали ще успеят?

Книгите от поредицата „Стражи на историята“ се продават в 40 държави, а филмовата компания Working Tittle (която стои зад хитови заглавия като „Нотинг Хил”, „Бриждит Джоунс”, „Били Елиът” и още много други) откупува правата за екранизация още при излизането на първия роман миналата година. Следващият роман в поредицата пък ще върне читателите във времената на китайската династия Минг, разкри наскоро авторът. Той черпи впечатления и вдъхновение за сюжета за новата си книга от няколкоседмичен престой в Китай, откъдето се завърна наскоро.

Кой всъщност стои зад „Стражи на историята”? Авторът Деймиън Дибън е роден на 23 декември 1965 година в Лондон в семейство на ексцентрици (по собствените му думи), от което наследява чувството за хумор и интереса си към историята. Учи сценичен дизайн в гимназията по изкуства „Уимбълдън” и завършва академията по драматично изкуство „Уебър Дъглас”. Във Великобритания е известен като сценарист на различни телевизионни и сценични проекти, сред които „Фантомът на Операта” и „Котаракът в чизми”. Задълбочен изследовател, който се интересува живо от всичко – от археологията до космологията, но няма нещо, което да обича повече от добрата приключенска история.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

X

Не съди за книгата по корицата и …

Ms.X

Не съди за книгата по корицата и 🙂 ..

lost.hour

Това съм го прескочил и не мисля да му обръщам внимание. Не че нещо, ама пишлемето на корицата много удря на Джъстин Бийбър, така че само заради това книгата ме губи като читател