pride-p-zom

Чакат ни гордост, предразсъдъци и зомбита

Нова смесица от жанрове, дело на Сет Греъм-Смит („Ейбрахам Линкълн: Ловец на вампири“)

Изображение с име: pride-p-zСлед „Ейбрахам Линкълн: Ловец на вампири“ идва моментът и на още едно извращение на жанра да бъде филмирано. Става дума за „Гордост и предразсъдъци и зомбита“ на Сет Греъм-Смит (авторът и на горното).

Отначало амбициите на Смит за филмиране на поредното си произведение изглеждаха необосновани, но след това няколко актриси и режисьори се прикачиха към проекта и вдъхнаха сериозни надежди за реализирането му. Нещата започнаха с Крег Гилеспи, който щеше да бъде режисьор. После дойде Дейвид О. Ръсел, който написа сценария, а Марти Ноксън го редактира. Ръсел също замалко да седне на режисьорския стол.

Сега никой от тях не е на линия, но има нов инвеститор – компанията Паранорма, а една от актрисите във филма е Натали Портман, която от самото начало се интересува от роля във филма.

Една от пречките пред това филмът да се заснеме по-рано, беше цената му. Ръсел планираше блокбъстър в стила на „Шерлок Холмс“, който да струва 40-50 милиона. Инвеститорите тогава обаче не бяха склонни да дадат повече от 30 милиона. Нищо чудно – „Ловец на вампири“ струваше 69 милиона на Fox, но на родна земя събра едва 67. За щастие, имаше публика извън САЩ, която направи филма да излезе на печалба, макар и доста скромна. Затова и новият инвеститор не иска да прибързва.

Все още не се знае какво ще стане, защото Паранорма тепърва ще се опита да намери продуценти на филмовия фестивал в Кан тази година. Ако успее, то ще гледаме на кино нова интерпретация на класическия роман на Джейн Остин, в който зомбитата се намесват, за да разбият предразсъдъците и да смажат гордостта на викториаските дами.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата